Waterbeestjes scheppen met IVN Geldrop op Vaderdag

Het jaarlijkse waterdiertjes scheppen bij IVN Geldrop vindt dit jaar plaats op Vaderdag 18 juni, van 14 tot 16 uur in de vijver van het kasteelpark. Deelname is voor iedereen gratis. Het waterdiertjes scheppen vindt van 14 tot 16 uur doorlopend plaats in de omgeving van De Paardestal en de vijver in het Kasteelpark.

Waterleven hoeft niet groot te zijn om te boeien. Het zal veel mensen nog verrassen wat je allemaal in het water kunt vinden, zeker ook onder een vergrootglas. Kinderen en hun vaders, maar ook andere belangstellenden mogen op 18 juni onder begeleiding van natuurgidsen zelf het een en ander opvissen uit het water in het Kasteelpark. Benodigdheden als schepnetjes, waterbakken en dergelijke zijn aanwezig, evenals microscopen en ander materiaal om wat opgevist is nader te onder¬zoeken. Natuurlijk geven de IVN-gidsen de nodige toelich¬ting en uitleg. Daarnaast kan informatie opgezocht worden in de IVN-bibliotheek in natuurinformatiecentrum De Paardestal.

Tentoonstelling en kasteelparkactiviteiten
Tegelijkertijd en erna, tot 17 uur, kan men in de tuigkamer van De Paardestal terecht voor de IVN- expositie ‘Schijn bedriegt: ik ben niet wat het lijkt’ over schutkleuren en mimicry. Die laat zien hoe dieren en planten ‘vals spelen’ om hun doelen te bereiken. In drie paardenboxen schijnt het licht op camouflage, mimicry en schaduwwerking in het weiland, bos en in een omgeving met water. Via spelletjes kunnen bezoekers dieren ontdekken en hun kennis testen. Hier zijn bovendien brochures, vouwbladen, posters en ook wandel- en fietsroutes te koop. De activiteiten zijn gratis en vinden plaats in en om de voormalige paardenstallen en het koetshuis. Samen vormen zij het natuurinformatiecentrum De Paardestal. In het kasteelpark zijn ook de bloemen- en zintuigentuin, kinderboerderij en het kasteel open en vrij toegankelijk. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.