Workshop Sumi-e ofwel Chinees penseelschilderen

locatie: galerie De Ruimte.
tijd: 1 april 10.00-14.00 uur

Deze workshop wordt gegeven door Sonja de Jongh, kunstenares uit Zaltbommel. De Jongh is gespecialiseerd in het Chinees penseelschilderen op rijstpapier. In 2012, 2014 en 2015 heeft Sonja met haar kunstwerken Excellent Awards gewonnen in China. Zij exposeert haar werk in binnen- en buitenland.

ALLEEN OP INSCHRIJVING via www.deruimtekunst.nl / info@deruimtekunst.nl
MAX.12 DEELNEMERS

Sumi-e komt uit de zencultuur en is een Oosterse traditionele kunstvorm. Oorspronkelijk komt deze kunstvorm uit China. Sumi-e is ontstaan uit de kalligrafie. Door zenboeddhisten werd deze kunst naar Japan gebracht en verder ontwikkeld. Het doel is in enkele trefzekere streken de essentie weer te geven. Een zen kenmerk van sumi-e is dat het proces van groot belang is voor het resultaat.

U krijgt een beamerpresentatie over de oorsprong en de techniek van Sumi-e. Na een demonstratie van enkele technieken gaat u zelf aan de slag met op de achtergrond heerlijke muziek, waarmee u de rust en de concentratie zult vinden.

Er wordt gewerkt met mooie originele Chinese penselen, Chinese inkt en aquarelverf op een rolletje rijstpapier. Tussendoor wordt u een heerlijke lunch aangeboden, bereid door onze huiscateraar Bastronomie uit Mierlo.