De ‘LOGO-baan’

De baan rondom de IJzeren Man in Geldrop wordt veel gebruikt. Maar waarom branden die lampen eigenlijk alleen op dinsdag- en donderdagavond?

Uiteraard is de baan voor iedereen toegankelijk, van hardlopers uit de regio tot buurtbewoners die een rondje willen wandelen en van vissers tot hondenbezitters, maar de baan moet ook worden onderhouden. En dat doet LOGO, de loopgroep uit Geldrop. Samen met de gemeente Geldrop-Mierlo hebben zij een afspraak gemaakt over de baan. Dinsdag en donderdag zijn de trainingsavonden van de hardloop- en wandelgroepen en daarom branden die avonden de lantaarnpalen.

Daarnaast is een groep vrijwilligers van LOGO elke dinsdagochtend druk in de weer om de baan te onderhouden, te schoffelen, blad vrij te maken en/of te snoeien waar nodig. De gemeente zorgt op haar beurt voor een goede toplaag en heeft enkele jaren geleden de trainingsheuvel weer op orde gebracht. Bij deze dan ook de vraag of we met z’n allen kunnen zorgen dat de baan netjes en schoon blijft. Bedankt namens alle LOGO-lopers.

Over LOGO Geldrop
Lopersgroep Geldrop en omstreken (LOGO) is een actieve vereniging met zo’n 350 leden. Bij LOGO wordt de hardloop- en wandelsport beoefend door middel van trainingen onder leiding van gediplomeerde trainers. Daarnaast organiseren en lopen leden wedstrijden en trimlopen. LOGO is aangesloten bij de Atletiekunie sinds 26 oktober 1986. Voor meer informatie over trainingsmomenten en het aanvragen van een proeftraining kijk op www.logogeldrop.nl. Ook zijn wij te volgen op Facebook en Twitter.