Lezing hooggevoeligheid

Bibliotheek Dommeldal organiseert in vestiging Mierlo een thema avond over Hooggevoeligheid. Op dinsdagavond 21 februari van 19.30 tot 21.30 uur. Te gast is dan kindercoach Mariska Ruijssen.

Kaartjes
Kaartjes zijn te koop via de website van Bibliotheek Dommeldal.
Klik op Agenda & Kaartjes. Kaartjes kosten € 5,00. Bibliotheekleden krijgen op vertoon van een geldige pas € 2,00 korting.

Hooggevoelig
Hooggevoeligheid, er wordt de laatste jaren steeds meer over gezegd en geschreven, maar wat is het nu eigenlijk? Het is in elk geval niet het zoveelste labeltje, zoals AD(H)D of PDD-NOS. Het is gewoon een eigenschap die één op de vijf mensen bezit. Kinderen en volwassenen die hooggevoelig zijn, kunnen zich anders voelen. Ze zijn snel overprikkeld en vermoeid, en voelen zich in groepen al snel onbegrepen of overweldigd. Maar als je kunt omgaan met hooggevoeligheid, kun je het ook tot kracht maken, in plaats van tot last. Wanneer je de gevoeligheid van je kind (en/of van jezelf) beter leert begrijpen, kun je met simpele aanpassingen het leven al een stuk eenvoudiger maken.

Thema avond
Deze thema-avond is uitermate geschikt voor ouders, leerkrachten en iedereen die met kinderen werkt. Want naast achtergrondinformatie over hooggevoeligheid krijg je veel praktisch toepasbare tips voor thuis en op school. Er is tijdens de avond ruim gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. En natuurlijk ga je naar huis met boekentips!

Mariska Ruissen
Kindercoach Mariska Ruissen heeft een praktijk voor kinderen, jongeren en hun ouders. Zij is gespecialiseerd in hooggevoeligheid en trauma. Kinderen en volwassenen met een hooggevoelig systeem kunnen negatieve ervaringen eerder in hun lichaam opslaan in de vorm van trauma. Maar trauma is met deskundige begeleiding snel te boven te komen.