Optreden Klein Vocaal in Trouwzaal

Op zondagmiddag 5 februari treedt Klein Vocaal op in de Trouwzaal van het kasteel. Zij zingen tussen 14.30 en 16.30 uur twee maal 25 minuten. Entree gratis.

In het dagelijkse taalgebruik kennen we de uitdrukking “de lof zingen van” en als je naar de muziek door de eeuwen heen luistert dan wordt er inderdaad veel de lof gezongen. Vanuit de renaissance kennen we de prachtige polyfone geestelijke lofliederen maar ook de meer vrolijke en soms banale motetten en chansons tot lof van de wijn, het eten, de liefde en meer.

Gebaseerd op dit thema brengt het a capella ensemble Kleinvocaal, speciaal voor kasteel Geldrop, een selectie van 2 keer 30 minuten verheven, vrolijke en ondeugende lofliederen. Daaromheen kunt u genieten van het kasteel en de aanwezige tentoonstellingen.

Kleinvocaal bestaat uit Astrid Klomp (sopraan), Karin Kaashoek (alt), Reinier Post (tenor) en Erik Kaashoek (bas).

De leden zijn ervaren amateurs met veel aandacht voor kwaliteit en muzikaliteit van de uitvoering. Regelmatig wordt opgetreden ter ondersteuning van speciale vieringen en bij kleinschalige evenementen in kerken en kastelen. Het repertoire bestaat uit een diverse dwarsdoorsnede van de vocale muziek uit de periode 1500-1650 met zo nu en dan wat uitstapjes naar romantiek en moderne muziek. De vier zangers nodigen u van harte uit om op zondag 5 februari vanaf 14.30 uur in de Trouwzaal van het kasteel te komen luisteren naar hun gratis toegankelijke bescheiden bijdrage aan het levendig houden van Kasteel Geldrop.