10 JAAR BILIOTHEEK DOMMELDAL

Sinds 2006 zijn de Bibliotheken van Geldrop, Mierlo, Nuenen en Son & Breugel gefuseerd tot één organisatie: Bibliotheek Dommeldal. In die 10 jaar is de Bibliotheek heel erg veranderd en is er heel wat gebeurd. Zo verhuisde de bieb in Nuenen naar een nieuwe locatie. En hebben de vestigingen in Son& Breugel en Mierlo het interieur aangepast. In Geldrop werd de hele tweede verdieping ingericht als webwinkel, waar de online bestellingen van leden, scholen en leesclubs vandaan komen.

In alle vestigingen is er zelfbediening en werden nieuwe diensten geïntroduceerd, zoals: aangepast lezen (voor dyslectici en mensen met leesproblemen); het computercafé; de vakantiebieb; de Dementheek; het Taalhuis en de Kunstzaal. Daarnaast zijn er mini-biebs opgezet in verzorgingshuizen en op basisscholen.

Natuurlijk kwamen er ook allerlei nieuwe producten: Boekstartkoffertjes (voor ouders met baby’s) en eBooks. Een lezingenprogramma en digitale Spreekuren. Ook Themadagen voor Basisonderwijs en Kinderopvang. En (sinds kort) de online cursussen.
De Bibliotheek transformeert van uitleencentrum, naar een gastvrije plek waar je anderen ontmoet, waar je bij een kopje koffie een krant of tijdschrift leest, waar je veel informatie vindt en waar je werkt of studeert. Kortom: een plek om kennis op te doen en vindingrijk en kansrijk te worden. De Bibliotheek is belangrijk.

Bij een jubileum hoort een cadeautje
Voor docenten: docenten met een BOS (Bibliotheek op School) krijgen vanaf het jubileumjaar een gratis Ambassadeursabonnement, om zelf te genieten van lezen en om leesplezier door te geven in de lessen.

Voor kennismakers: voor belangstellenden introduceren we het kennismakingkwartaal: 3 maanden lang, met een gratis abonnement, bij Bibliotheek Dommeldal rondkijken, uitzoeken en meenemen.

Voor trouwe en nieuwe leden: voor (nieuwe) leden met een (geldig!) abonnement is er de Kwartaalbonus, waarmee de pas met 3 maanden verlengd kan worden. Dus voor één keer niet 12, maar 15 maanden profiteren van informatie, gemak en leesplezier.

Een jubileumactie van 5 tot en met 10 december
Deze mooie jubileum abonnementsaanbiedingen zijn voor trouwe en nieuwe leden. Maar je moet er wèl –snel- zelf voor naar de bieb komen, met een ID. Want het aanbod geldt alleen in de week van 5 t/m 10 december (op ma t/m vrij v.a. 14.00 uur en op zaterdag v.a. 11.00 uur). In die periode wordt het jubileum gevierd.

Daarvoor en daarna ben je ook hartelijk welkom. Maar een nieuwe jubileum aanbieding duurt vast weer 10 jaar. In ieder geval blijft Bibliotheek Dommeldal ook de komende 10 jaar een aantrekkelijke en inspirerende plek, waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken. De Bibliotheek maakt je rijker!