Expositie De Nieuwe Stilte van Peter van den Borne en Thea van Herpt

De moderne multimedia voorzien ons van een ongelooflijke hoeveelheid, direct oproepbare informatie, waardoor “De Stilte” steeds verder van ons af komt te staan. Toch is de stilte, als we er gebruik van kunnen maken, een groot goed. In onze moderne tijd is stilstaan bijna onmogelijk geworden. Stilte kan dienen als evenwicht en medicijn voor een goede balans tussen hart en hoofd en… het kost niets!

De expositie loopt van zondag 6 november t/m zondag 18 december 2016 in Kasteel Geldrop en is gratis te bezichtigen elke donderdag, vrijdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Adres: Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats.

Het is ‘De Nieuwe Stilte’ waar Thea van Herpt en Peter van den Borne als kunstenaars richting aan willen geven. Het scheppen van kunstwerken met een eigen identiteit, waarbij ze de schoonheid, verstilling en vergankelijkheid van het leven tot recht willen laten komen. Zij willen dat mensen hun werken waarderen door de stilte en verbondenheid die ze oproepen.

Zowel van den Borne als ook van Herpt zijn hun leven trouw gebleven aan de ambachtelijke kant van het kunstenaarschap,waarbij hun Kempische achtergrond zeker een rol heeft gespeeld. Hard werken en de spreuk “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” zijn de woorden die voor hun ouders zeer functioneel waren en hen met de paplepel zijn ingegeven. Met deze tentoonstelling willen ze niet alleen een levensvisie delen, maar daar ook op een grootse manier bekendheid aan geven.

Jan Geerts zal samen met zijn collega van het Jan Geestenhuis te Schijndel, Anne-Marie Cornelissen, de opening, met een muzikale omlijsting verzorgen op zondag 6 november om 14.30 uur in Kasteel Geldrop. Kijk voor een impressie van deze expositie op: www.youtube.com/watch?v=tZOWb9fmOfA