Vossenhol bij Kasteel Geldrop, een speurtocht voor kinderen

In het kader van het 400-jarig bestaan van Kasteel Geldrop wordt er op zondag 23 oktober een vossenspeurspel georganiseerd van 13.00 tot 16.00 uur. Kinderen tot 12 jaar kunnen hieraan deelnemen, kosten € 3,50 per kind (begeleiders gratis).

Op Landgoed Kasteel Geldrop wonen sinds lange tijd vossen. De woning ”het Vossenhol” op de Heuvel in Geldrop behoorde ooit tot het landgoed. Het is dus niet vreemd dat er mooie verhalen verteld kunnen worden over dit dier. Overdag zie je de vos zelden maar je kunt wel sporen vinden en soms ruik je hem. Het gevogelte op de kinderboerderij wordt goed beschermd als de vos in de buurt is.

Het speurspel neemt de kinderen mee om te zoeken naar de vos. Natuurlijk gaat die tocht gepaard met een verhaal en meerdere opdrachten en activiteiten op het landgoed. Bij de kinderboerderij is schminken, pannenkoeken versieren en sponsgooien. In de zintuigentuin kun je ruiken, voelen en proeven.

Als je alle opdrachten gedaan hebt, is het te hopen dat de vos gevonden wordt. Dat is niet alles. Onder luid klaroengeschal begint om 14.00 én om 15.00 uur in de Trouwzaal het poppentheater Fiedel- Diedel www.fiedel-diedel.nl. De voorstelling is speciaal voor de kinderen dus volwassenen en begeleiders mogen elders wachten of rondkijken in het kasteel.