Paddenstoelenexcursie met IVN Geldrop

Paddenstoelenliefhebbers kunnen gratis met IVN Geldrop mee op paddenstoelenexcursie op zondag 16 oktober, om 14 uur. Startplaats is bij het hek van ‘Bloem en tuin’ in Nuenen, net voorbij Parallelweg 14.

Ooit dodemansvingers gezien? Zwarte vingers die een beetje krom uit het mos lijken te komen? Goed kans dat je ze ziet als je meegaat met IVN Geldrop. Het is nu de tijd voor de houtknotszwam, zoals hij ook genoemd wordt.

Paddenstoelen zijn er in allerlei vormen, kleuren en afmetingen. Er zijn er met plaatjes, met gaatjes en met stekels. Giftige en eetbare. Beker- en schotelzwammen, stink- en stuifzwammen, trechter- en trilzwammen. En nog veel meer. Wie niet thuis is in de wereld van de paddenstoelen, zal bij kennismaking versteld staan van de diversiteit.

Natuurgidsen van IVN Geldrop gaan zondag 16 oktober met jonge en oude liefhebbers op zoek naar paddenstoelen op het terrein van de oude steenfabriek in Nuenen. Het is altijd afwachten maar met wat geluk ontdekt men nestzwammetjes, plooivlieswaaiertjes en kluifzwammen. Wie nieuwsgierig is geworden, is van harte welkom om mee op pad te gaan en meer te leren van de hoed en de rand. De excursie (zonder honden) duurt ongeveer anderhalf uur. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.