Jaarlijkse ‘opruimdag’

Afgelopen woensdag was de jaarlijkse ‘opruimdag’.

Deze foto is halverwege de dag genomen. Toen we de dag afsloten, zat de container (30 m3) helemaal vol!

In de gehele Coevering zijn in totaal 18 van zulke containers gevuld afgevoerd. TOP! Pluim voor de organisatoren uit Coevering West (Huub Metten en Hans van Brunschot).

Maar het was in meer opzichten een groot succes. Het zonnetje scheen volop en …. het was vooral ook een hele gezellige dag waarbij we mensen ontmoeten, die je van gezicht goed kent, maar niet ‘dagelijks spreekt’.

Er gebeurde ook van alles. Soms leek het ook nog even op een ruilbeurs en we zagen ook hele grappige bijna sketches ‘uit het leven gegrepen’ voor onze ogen afspelen; o.a. waarbij opa (te veel) fietsjes wegbracht en oma snel de correctie kwam aanbrengen.

Ook wethouder Jeuken en de twee betrokken ambtenaren van de gemeente kwamen nog bij ons kijken. Dat was meteen een goede gelegenheid voor ons om aandacht te vragen voor een paar ‘wijkzaken’. Peter heeft die gelegenheid aangegrepen om uit persoonlijke ervaring een aantal probleempunten aan te kaarten (te hard rijdende auto’s, duistere zaken bij de volkstuintjes en het parkeerterrein van De Mast en iemand op een scooter die illegaal wild te koop aanbiedt als je je hond uitlaat).

De dag werd ’s avonds in de Dreef afgesloten met een borrel en verhalen. De groep betrokken wijkbewoners bleek uiteindelijk veel groter dan ik eigenlijk had verwacht, … een hele positieve ervaring. Daarbij waren ook de wethouders (Marc Jeuken en Miranda Verdouw) en de betrokken ambtenaren (Wijkregiseurs Adri Matheussen en Kareen Wahby) weer aanwezig. En ook bij deze gelegenheid nog wat gelobbyd.

Volgend jaar doen we het weer!
Ad van Wijnen,
Henk Vissers,
Peter Dillen,
Rob Friedhoff