Bibliotheek Dommeldal toch meer uren open

Uit recent onderzoek blijkt dat veel Bibliotheekbezoekers graag willen dat de Bibliotheek meer open is. Daar komt Bibliotheek Dommeldal graag aan tegemoet. De beperkte personeelsformatie vraagt wèl om een creatieve oplossing. Gelukkig helpt het Werkplein regio Helmond bij het vinden van een oplossing. Zij voorzien Bibliotheek Dommeldal in de ochtenduren van extra mankracht. En daarmee helpen zij ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een werkervaringsplaats.

Service en Zelfservice
Vanaf 5 september kan de Bibliotheekbezoeker in Geldrop voortaan op werkdagen al vanaf 11.00u terecht in de Bibliotheek om een boek uit te zoeken, een krant of tijdschrift lezen, of om gebruik te maken van de internetfaciliteiten. Mèt een kopje koffie of thee erbij. Tot 14.00u is de Bibliotheek dan open, zonder de aanwezigheid van professionals. Met de zelfbedieningsbalies en met de diverse computers kunnen bezoekers immers makkelijk zelf innemen, zelf zoeken en zelf uitlenen.

Tijdens deze extra Zelfservice-uren is wel een gastvrouw aanwezig. Zij zorgt voor het openen van de etage, voor de verlichting en voor aanvulling van kranten en tijdschriften. Zij geeft echter geen advies over collectie of klantenservice zaken. Daarvoor arriveren om 14.00u de Bibliotheek-professionals, die aanwezig zijn tot 17.00u (op donderdag tot 20.00uur). Op de zaterdag is de Bibliotheek, zoals altijd, open van 11.00-14.00uur en mèt Bibliotheekprofessionals.

De extra openingsuren bleken vooral gewenst door ouders met jonge kinderen en door ouderen die graag een andere krant, tijdschrift of weekblad lezen.

Verwacht wordt dan ook dat de bezoekersaantallen zich in vestiging Geldrop meer over de dag zullen spreiden.

Bent u die bezoeker die houdt van rustig snuffelen tussen boeken, kranten en tijdschriften? Loop dan vooral eens binnen tijdens de nieuwe, rustige ochtenduren.