24 augustus, Twan Huys te gast in de Zomeracademie

Op woensdagavond 24 augustus is Twan Huys te gast in de Zomeracademie van het Literair café Dommeldal, in de Kasteelhoeve in Geldrop. De Zomeracademie is de bijdrage van het Literair Café Dommeldal aan het culturele zomerseizoen in Dommeldal. Tip: Koop je kaartje op tijd, want het aantal plaatsen voor deze avond is beperkt. Kaartjes zijn te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop, of te reserveren via de website van Bibliotheek Dommeldal (klik op Agenda en kaartjes).

Zijn zachte G verraadt zijn afkomst: Twan Huys werd geboren in Horst-Sevenum (L) en studeerde journalistiek in Tilburg. Van de regionale omroep Limburg stapte hij over naar Stad Radio Amsterdam en daarna de Vara. Sinds 1992 werkt hij bij het actualiteitenprogramma Nova, later Nieuwsuur. Van 1999 tot 2007 bericht hij als correspondent in de Verenigde Staten, vanuit zijn standplaats New York, over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de aanslagen in Washington en New York, de oorlogen in Irak en Afghanistan en de verwoestingen in New Orleans door orkaan Katrina. Met zijn documentaire over de Abu Ghraib gevangenis verwierf hij internationale faam.
Terug in Nederland bedacht hij het televisieprogramma College Tour en de Nederlandse versie van het Correspondent’s Dinner. Regelmatig praat hij de televisiekijker bij over de komende Presidentsverkiezingen, in De Wereld Draait Door.

Huys maakt niet alleen spraakmakende televisie, maar schrijft ook spraakmakende boeken, zoals: Ik ben een New Yorker, Meesters en Over geluk (vertaald in het Sevenums/Zaerums: Ouver geluk). Zijn laatste boek verscheen dit jaar onder de titel De Clintons. Een dubbelbiografie over de levens van Bill en Hillary Clinton.