Beleef de heide dichtbij Geldrop met heideproeverij tijdens IVN-excursie

Een smaakvolle wandeling over de Braakhuizensche Heide, met heideproeverij, vindt plaats op zondag 7 augustus. Natuurgidsen van IVN Geldrop leiden natuurliefhebbers langs vijf vennen die hier op een relatief klein oppervlak liggen. De excursie start om 11 uur bij manege Meulendijks. Deelname is gratis.

De wandeling duurt anderhalf tot twee uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Startpunt is manege Meulendijks, die vanaf de Bosrand gezien (in de wijk Coevering) aan het eind van de Strabrechtseheideweg ligt. Het verdient de voorkeur op de fiets te komen aangezien het parkeerterrein van de manege particulier bezit is. Alternatief is het parkeerterrein bij de natuurpoort, aan de Rul/Mierlosedijk (vanuit Heeze). Afhankelijk van regenval kan het verstandig zijn om waterdicht schoeisel te dragen. Bij regen gaat de wandeling normaliter door tenzij de verwachting erg slecht is.

Wie vanaf de Bosrand in Geldrop het viaduct over de A67 passeert, ziet aan zijn linkerhand de Braakhuizensche Heide liggen, een kleinschalig heidegebied, in beheer van Brabants Landschap. Over dit heideterrein voert vanaf 11.00 uur de wandeling van de smaak met natuurgidsen van IVN Geldrop. Zij geven in het kort achtergrondinformatie bij de verschillende vennen, die door wandelpaden en knuppelbruggetjes verbonden zijn, het landschap en andere interessante waarnemingen. Onderweg wordt een en ander geproefd dat met de heide te maken heeft.