Vernissage De Ruimte

Vernissage: zondag 24 juli 15.00 – 17.00 uur. Expositie Juli-September

Kom vóór uw heerlijke, welverdiende zomervakantie nog even naar De Ruimte om deze expositie te bezichtigen. Met indrukwekkende en boeiende zomerexpositie met werken van Chris Derksen, Laura Josina van den Nieuwenhoven,Jurriaan de Vries, Marja Vierstraete, Simon Woudwijk.

In het surrealistische werk van Jurriaan de Vries worden beeldelementen uit hun oorspronkelijke context losgemaakt en in een nieuwe situatie bijeengebracht.

In Simon Woudwijks oeuvre ziet men verschillende disciplines voorbij komen waarin hij het thema “alles bestaat in tijd” tot uitdrukking brengt. Zijn bronzen en beeldhouwwerken worden vaak weer door hem gefotografeerd en bewerkt.

Chris Derksen geniet het meest bekendheid met zijn ruimtelijke werken. Hij maakt vooral beelden in brons,RVS en cortenstaal. Organisch en architecturaal zijn twee begrippen die van toepassing zijn op zijn beelden.

Marja Vierstraete: Menselijke karaktereigenschappen verbeeld middels lijnen van draadstaal. Vierstraete noemt het ook wel “tekenen in de ruimte”.

Laura van den Nieuwenhovens pentekeningen komen op een intuïtieve en meditatieve wijze tot stand. Al gaande vormt zich op deze wijze een lijnenspel