41ste editie Fietsvierdaagse de Peel van 26 t/m 29 juli

Dinsdag 26 juli begint Fietsvierdaagse de Peel. Fietsvierdaagse de Peel mag sinds 2012 drie sterren voeren van de Nederlandse Tour en Fiets Unie. Het is de hoogste score als beoordeling voor organisatie, routebeschrijving, bepijling en veiligheid.

Fietsers kunnen starten vanaf Zalen van Bussel in Deurne (St. Jozefparochie) en Zaal ’t Aambeeld in Stiphout. Verder zijn er startlocaties in Meijel en Weert. Er kan worden gestart tussen 09.00 uur en 13.00 uur. De eindcontrole sluit dagelijks om 17.00 uur. Fietsers kunnen kiezen uit routes van 30 km, 45 km en 60 km. Elke route heeft voldoende rustpunten. De 30km route is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Op deze route extra entertainment, b.v. fotoquiz, routequiz, grabbelton, kleurplaten en kinderspelen. Het is mogelijk om elke dag een andere startplaats te kiezen.

Bij start en finish is elke dag live-muziek op de terrassen en wordt er een loterij gehouden met leuke prijzen. Op vrijdag is een fiets de hoofdprijs. Deze wordt verloot onder de deelnemers die minimaal drie dagen hebben meegefietst.

Elke startplaats heeft meerdere routes die gaan door de Peel, Kempen, Limburgse Maasvalleien en Belgisch grondgebied. Alle routes zijn duidelijk met pijlen aangegeven maar kunnen ook via gps worden gereden. Ook zijn de routes op papier beschikbaar. Door toename van het gebruik van e-Bikes is de 60km route ook prima haalbaar voor ouderen.

Vorig jaar deden liefst 13.500 fietsers mee, die onderweg genoten van diverse bezienswaardig-heden. Zo komen routes vanuit Deurne langs het Museum Klok en Peel in Asten, Defensiekanaal met kazematten, Toon Kortooms Park en Museum De Wieger. In het 100ste geboortejaar van Toon Kortooms zijn er diverse activiteiten in het park. Vanuit Stiphout komen fietsers langs Kasteel Croy, Brabantse Kluis, Papenvoortse Heide, natuurgebied De Stippelberg.