Thema Sport en bewegen

Ouders en kinderen hebben tegenwoordig een druk bestaan. De combinatie van werk, kinderen en opvoeding vergt veel van ouders, en ook op kinderen komt veel af via school, internet en de televisie. Het is belangrijk dat ouders en kinderen op tijd ontspannen. De nieuwsbrief Jeugd en Gezin staat deze maand dan ook in het teken van ‘sport en bewegen’. Sport en bewegen is niet alleen ontzettend leuk voor kinderen, maar ze worden er ook gezonder, slimmer én socialer van.

Sport en bewegen zijn belangrijke speerpunten voor de gemeente Geldrop – Mierlo. Sinds 2015 is Geldrop-Mierlo een JOGG-gemeente. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. In de gemeente zijn er verschillende initiatieven om het bewegen bij kinderen te stimuleren. Op de website van de gemeente vind u een overzicht van het verenigingsleven op het gebied van sport.

Sjors sportief
Sjors sportief is een sportstimuleringsproject in Geldrop – Mierlo. Dit project biedt basisschoolleerlingen de mogelijkheid kennis te maken met sportverenigingen in de gemeente zonder direct lid te hoeven worden. In de periode maart tot de zomervakantie kunnen kinderen één of meerdere sporten uitkiezen, waar zij enkele introductielessen kunnen volgen. Bekijk hier het aanbod van Sjors Sportief voor Geldrop en voor Mierlo.

Jeugdsportfonds
Voor gezinnen met een minimuminkomen met kinderen in de leeftijd van 4 – 18 jaar is er het Jeugdsportfonds. Bij het Jeugdsportfonds kunt u een bijdrage aanvragen voor de kosten van sportactiviteiten van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan de contributie van een sportvereniging of de aanschaf van sportbenodigdheden. Ouders kunnen zelf hiervoor een aanvraag indienen bij Stichting Leergeld Geldrop – Mierlo.

Buitenspeeldag
8 juni is de dag van het buitenspelen. Ook in Geldrop – Mierlo vinden er op deze dag leuke initiatieven plaats, waaronder ‘Cruyff Spelen’, ‘Mad skills’ en ‘Splatie’. Op de website buitenspeeldag vind u een overzicht van alle activiteiten in de regio en kunnen kinderen dagelijks prijzen winnen door foto’s te maken van buitenactiviteiten.

Beweegtips
Voldoende beweging is goed voor de gezondheid. Wanneer kinderen minstens een halfuur tot een uur per dag intensief bewegen, blijven ze op een gezond gewicht en houden ze hun lichaam in conditie. Maar hoe laat u uw kind meer bewegen? Bekijk de website van het CMD voor het themadossier ‘voeding en beweging’ én voor tips en adviezen bij iedere leeftijdsfase van uw kind. De website van het CMD biedt de mogelijkheid om lokale initiatieven op het gebied van sport en bewegen in de gemeente kenbaar te maken. Heeft u nog tips of aanvullingen voor de website? Neem dan contact met op met het CMD via 14040 of ons E-mailadres.

Wist u dat….

 • In de gemeente staan buiten-fitnessapparaten bij het St Jozefplein en langs de wandelpaden bij de IJzeren man.
 • Op 22 juni organiseert Els Maas in samenwerking met GGzE ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. Een interactieve avond voor iedereen dit zich betrokken voelt bij een kind met autisme in de leeftijd tot 15 jaar. Tijdens deze avond is er voldoende gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen met elkaar te delen.
 • Per 1 juni is de facebookpagina van het CMD overgegaan in de facebookpagina van de gemeente Geldrop – Mierlo. Wekelijks zal het CMD een bericht plaatsen om u op de hoogte te houden van het laatste nieuws over opvoeden en opgroeien.

Agenda

 • 6 juni Wandeling IVN Mierlo
 • 6 juni Infoavond hoofdpijn bij kinderen St. Anna ziekenhuis
 • 7-10 juni Avondvierdaagse Geldrop
 • 8 juni Buitenspeeldag
 • 10-11 juni Gratis popfestival Pitpop
 • 13 juni Wandeling IVN Mierlo
 • 19 juni Natuurmarkt en activiteiten voor kinderen tijdens 40- jarig jubileum IVN Mierlo
 • 21 juni Trimloopcyclus LOGO 2016
 • 22 juni Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet; interactieve avond over autisme
 • 25 juni Gratis muziekfestival Hooipop