Benefietverkoop Kasteel Geldrop 5 juni 2016

Op zondag 5 juni van 11.00 tot 17.00 wordt er in de benedenzalen van Kasteel Geldrop een benefietverkoop georganiseerd voor stichtingen die zich inzetten voor mensen die een steuntje in de rug verdienen.

Het kasteel bestaat 400 jaar en in het gedeelte waar vroeger de barones haar vertrekken had, komen nu mensen samen die een groot hart hebben en zich geheel belangeloos inzetten voor het goede doel in Geldrop maar ook in India, Haïti en andere delen van de wereld. Er worden mooie leren tassen uit India aangeboden “ Sandal with a story” staat voor kwaliteit en originaliteit. Voor de Aziatische kinderen zet “Asian Kidz Support”zich in. Zij gaan fietsend door het verre land en richten scholen in, zorgen voor kleinschalige projecten waarbij ze zelf de handen uit de mouwen steken en zo is zeker dat er niets aan de bekende strijkstok blijft hangen.

Stichting Actie voor Haïti uit Geldrop werkt al jaren projecten voor kinderen in Haïti. Onder meer met de opbrengst uit de verkoop van gebruikte spullen kunnen kinderen in Haïti naar school. Op dezelfde wijze werkt de Stichting Kathmandu uit Geldrop.

Op creatief gebied, passend in een weekend waarin ook Weverijmarkt en Kunstspoor plaatsvindt in Geldrop, nemen uit Sterksel “ Galerie Kempro” en uit Geldrop “de Buitelaar”deel aan de activiteit in het kasteel. Beide stichtingen presenteren kunst en gebruiksvoorwerpen gemaakt door mensen met een beperking.

De organisatie hoopt dan ook dat veel mensen naar buiten komen om alle activiteiten te bezoeken en vooral belangstelling te tonen voor hun medemensen. Iedereen is de hele dag welkom en zoals iedere zondag is het kasteel open met de expositie en de oudheidkamers om te bezoeken. De toegang tot de benefietverkoop is gratis.

Zie verder de website: www.kasteelgeldrop.nl