Festival Muziek op de Dommel 2016 is in aantocht!

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni wordt het TU/e terrein in Eindhoven, rondom rivier de Dommel, voor de zevende keer omgetoverd tot festival Muziek op de Dommel! Twee dagen lang is het hier heerlijk genieten van klassieke muziek. Voor de allerkleinsten onder ons tot de alleroudsten… Festival Muziek op de Dommel is er voor iedereen, dus ook voor jou! Toegang is altijd gratis.

Zaterdag 4 juni
Twee topgroepen zijn de hele dag aanwezig op de eerste festivaldag: toptrompettist Eric Vloeimans en slagwerkspektakelgroep Circle Percussion geven beide een spetterende workshop. Samen met diverse regionale orkesten, ensembles en workshops, zullen zij verder overdag te horen zijn op het hoofdpodium, ensemble- en muziektuinpodium.

De avond staat in het teken van het Dommelconcert ‘The energy of music!’ Het enorme podium boven rivier de Dommel is dan gevuld met studentenorkest Auletes, Circle Percussion en Eric Vloeimans. Hét recept voor een perfect muzikaal avondje uit. Een lust voor oog en oor!

Zondag 5 juni
Traditioneel openen we de zondag op ons hoofdpodium met een familievoorstelling. Dit jaar is dat het verhaal van Wilhelm Tell dat gespeeld wordt door Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand en geschreven en verteld door Theo Lokin. Hierna vult het terrein zich met kamermuziek. Vier podia vol top musici, waaronder pianist Ralph van Raat, Storioni Trio, Opera Zuid en nog veel meer. Ook bijzondere optredens door o.a. instrumentenbouwer Yuri Landman en een danspodium. De diversiteit is groot.

De zondag staat ook in het teken van een nieuwe generatie muzikanten, de kinderen. Deze kunnen zich volop vermaken in de kindermuziektuin, waar spellen en interactieve installaties een muzikaal speelparadijs vormen. De kinderen mogen zelf instrumenten uitproberen, optredens bijwonen en vrij spelen en dansen.

Het weekend gaat afgesloten worden met een spetterend eindoptreden door Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand. En daarna nog even naborrelen onder het genot van Franse chansons door onze vrienden van philharmonie zuidnederland.

Het gehele festival is gratis toegankelijk.
www.muziekopdedommel.nl