Voor onze muzikale vrienden

U kunt genieten van een gevarieerd concertprogramma tijdens Kunstspoor, de kunstroute in de gemeente Geldrop-Mierlo (28 mei t/m 5 juni). De Kasteelhoeve en De Ruimte zijn de locaties die podium bieden aan de professionele musici. Kaartverkoop via kunstspoorgeldrop-mierlo.nl

Concert met het saxofoonkwartet “Room 11”
Zondag 29 mei – 11.00-12.00 uur
De Ruimte – Molenstraat 2 – Geldrop

Karlijn Scheepers: sopraan saxofoon
Henriette Mooren: alt saxofoon
Ludwig Attevelt: tenor saxofoon
Jo Hennen: bariton saxofoon

Vier saxofoondocenten van het toenmalig Meierijs Instituut voor Kunsteducatie presenteerden zich in 2006 voor het eerst samen tijdens docentenconcerten (na een intensieve repetitieperiode in “lokaal 11”). Sindsdien verzorgt het kwartet regelmatig concerten met programma’s waarin zowel originele werken (o.a. van Russel Peck, Phil Woods, Louis Andriessen, Chiel Meyering) als arrangementen (van Johan Sebastian Bach tot en met George Gershwin en Astor Piazzolla) klinken.

Concert met Jopie Jonkers en Geert Chatrou
performance danskoppel Manders
Zondag 5 juni – 11.00-13.00 uur
Kasteelhoeve – Pronckzaal – Helze 8 – Geldrop
Geert Chatrou is drievoudig wereldkampioen kunstfluiten. Sinds 2004 heeft hij op vele podia gestaan over de gehele wereld. Een journalist schreef als kop boven een recensie van één van Geert’s optredens: “Chatrou kreeg een staande ovatie, nadat ‘ie was uitgefloten…”
Geert wordt tijdens dit concert begeleid door Cor Mutsers, gitarist.

Zangeres / harpiste Jopie Jonkers brengt een repertoire van vocale en instrumentale Latijns-Amerikaanse muziek en Franse chansons. Liefde, tederheid, geluk, eenzaamheid, jaloezie, dood; zaken die zo oud zijn als de mensheid zelf, worden in de Spaans- en Franstalige liederen op een heel eigen en poëtische manier bezongen.
Jopie Jonkers treedt bij dit concert op met de Belgische gitarist Koen de Cauter.

Concert jazz-vocalgroup Take Eight
Zondag 5 Juni – 17.00-18.00 uur
De Ruimte – Molenstraat 2 – Geldrop
Take Eight wordt gevormd door 8 zangers en zangeressen, begeleid door een combo.
Take Eight is een doorstart van vocal group “Antwood Affair” die decennia lang onder zijn leiding op vele jazzfestivals zeer succesvolle optredens heeft verzorgd. Take Eight’s repertoire bestaat uit songs van o.a. “New York Voices”, “Manhattan Transfer”, “Rare Silk”, bewerkingen van songs van Stevie Wonder, Paul Simon, Antonio Carlos Jobim, Herbie Hancock e.a.

Kijk voor het volledige programma op
www.kunstspoorgeldrop-mierlo.nl
óf in de folder
óf download de izi.Travel app.