Nationale Diabetes Challenge 2016

Beste redactie,

Via deze weg wil ik u graag informeren over de Nationale Diabetes Challenge 2016 waar wij als, fysiotherapeuten, diëtisten en 3 huisartsenpraktijken in Geldrop aan deelnemen. Van 19 mei tot 15 oktober organiseren wij dit wandelevenement waarbij wij lokaal mensen met diabetes in beweging brengen.

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. De stichting van de oud-topvolleyballer zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. In dat kader organiseert de stichting vele sport- en beweegactiviteiten voor mensen met diabetes om ze te laten ervaren wat sport met hun diabetes doet, hen te informeren over de positieve effecten van sport en bewegen en ze te inspireren tot een sportief leven met diabetes.

Het centrale thema van onze challenge is zelfmanagement. Wanneer je diabetes hebt ben je 24/7 bezig met het managen van je bloedsuikerwaarden. Maar al deze zelfzorg combineren met de drukte van het dagelijks bestaan is niet eenvoudig. Regelmatig sporten en bewegen helpt mensen met diabetes hun bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen, waardoor ze zich beter, gezonder en zelfverzekerder voelen.

Wist u trouwens dat er op dit moment in Nederland ruim één miljoen mensen met diabetes zijn? Er wordt zelfs voorspeld dat in de toekomst één op de drie mensen te maken krijgt met diabetes. Het is dus belangrijk om nu actie te ondernemen. Het starten met een gezonde en sportieve leefstijl is daarbij de sleutel tot succes. Als fysiotherapeuten, diëtisten, huisartsen en praktijkondersteuners werken wij daar graag aan mee door te starten met een wandel evenement voor mensen met diabetes uit Geldrop. Het doel van de Diabetes Challenge Geldrop Coevering, Atrium en Kleine Dommel is om met zoveel mogelijk mensen met diabetes in beweging te komen en gezamenlijk de positieve effecten van een sportieve leefstijl te ervaren. In kleine stappen trainen deelnemers, patiënten met diabetes, maar ook met een andere chronische aandoening, en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 12 t/m 15 oktober 2016. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren en trainingsopbouw is de doelstelling om vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in de lokale omgeving en de laatste dag (15 oktober) op een centrale lokatie in Nederland waar alle deelnemende challenges gezamenlijk de laatste kilometers afleggen en finishen op het Challenge Diabetes Festival.

Het lijkt mij erg leuk om via uw kanalen nog meer mensen met diabetes te bereiken en te vertellen over onze challenge. Ik hoop dat u geïnteresseerd bent om in een persoonlijk gesprek nader in te gaan op onze challenge. Ook nodig ik u graag uit voor de informatiebijeenkomst die wij houden ten behoeve van onze patiënten en potentiële deelnemers. Deze informatiebijeenkomst vindt plaats op 12 mei van 20.30 tot ca. 21.00 uur bij fysiotherapie Harks, De Bleekvelden 26, 5666 RZ. Als u vragen heeft, neem gerust contact op. Wij zijn te bereiken via de huisartsen praktijken.

Alvast bedankt voor uw tijd en ik hoop u te mogen ontmoeten op de informatiebijeenkomst.
Sportieve groet,

Ingrid Reus
Praktijkondersteuner de Kleine Dommel 040=2862760
Resie Verstraeten
Praktijkondersteuner huisartsen praktijk het Atrium 040-2857644
Inge van Heugten
Praktijkondersteuner huisartspraktijk de Coevering 040-2851067