IVN-vogelwandeling Rulse Laarzenpad

Door het stroomgebied van de Kleine Dommel voert de vogelwandeling van IVN Geldrop op 3 mei. De start is om 9 uur ’s ochtends vanaf natuurpoort De Plaetse, aan de Strabrechtse Heide. Deelname is gratis, een verrekijker wordt aanbevolen. Honden zijn niet welkom.

Inlichtingen bij Leo Donders, tel. 040-2862665, en Marjan van Stratum, tel. 040-2851451. Voor meer activiteiten zie de website van IVN Geldrop: www.ivn.nl/afdeling/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook.

De vierde vogelwandeling van IVN Geldrop dit voorjaar voert over het Rulse Laarzenpad en volgt een stukje van de Rul, ofwel Kleine Dommel. Hier komen verschillende biotopen samen, namelijk nat beekdal met broekbossen en redelijk kleinschalig cultuurlandschap. Tot de vogels die men hier kan aantreffen behoren de wielewaal en de ijsvogel. Het gebied schurkt tegen de Strabrechtse Heide aan, dat met heide, bos en vennen goeddeels weer andere vogels aantrekt. Een ervaren vogelaar van IVN Geldrop begeleidt de deelnemers aan deze excursie. Kennis van vogels is niet nodig. Iedereen is welkom mee te lopen, zonder hond en liefst mét verrekijker. Het vertrekpunt is per fiets vanuit Geldrop bereikbaar via de Bosrand. Van daar is het krap 10 minuten fietsen via de Strabrechtseheideweg en een stukje over de heide. (Per auto: bij de rotonde in Heeze meteen links, weg volgen). Vanuit Mierlo volgt men fietsend de Heezerweg en het fietspad over de Strabrechtse Heide. De excursie duurt 1½ à 2 uur. Waterdicht schoeisel is nodig, mogelijk zelfs laarzen. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door.