IVN-vogelwandeling ‘rondje Meulendijks’ over heide

‘Rondje Meulendijks’ heet de vogelwandeling van IVN Geldrop op 12 april. Start is om 9 uur bij manege Meulendijks, aan het eind van de Strabrechtseheideweg in Heeze. Deelname is gratis, honden zijn niet welkom.

Wie vogels wil spotten onder begeleiding van een vogelkenner kan op vier dinsdagochtenden mee met IVN Geldrop, steeds om 9 uur. Het vroege voorjaar is hier ideaal voor. De temperaturen lopen op en takken uit, maar bomen en struiken zijn nog kaal genoeg om vogels te ontdekken. Alleen al het beluisteren van het gekwinkeleer en gekwetter is een feest.

De tweede wandeling voert over de heide. Wie geluk heeft ontmoet hier vogels als roodborsttapuit, klapekster, boomleeuwerik en verschillende spechten. Deelnemers hoeven niet over vogelkennis te beschikken. Interesse is voldoende. Een verrekijker is een pré, goed schoeisel wordt aanbevolen. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door. De Strabrechtseheideweg sluit aan op de Bosrand in Geldrop en ligt aan de andere kant van het viaduct over de A67. Een paar minuten fietsen verder ligt de manege. Inlichtingen bij Leo Donders, tel. 040-2862665, en Marian van Stratum, tel. 040-2851451. Informatie over de volgende wandelingen is te vinden op de website van IVN Geldrop: www.ivn.nl/afdeling/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook