Persbericht kunstfair 2016

Grote kunstfair op het 400 jaar oude Landgoed Kasteel Geldrop

In het jubileumjaar 2016 wordt op 19 en 20 maart op landgoed Kasteel Geldrop een aantal activiteiten gehouden. Om het vierhonderd-jarig bestaan luister bij te zetten komt er op het landgoed wederom een grote kunstfair. Dit artistiek evenement wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden in de vele stijlkamers die het kasteel rijk is.

Een twintigtal kunstenaars zullen daar hun werken op een creatieve wijze tonen en zo mogelijk verkopen. “We zijn er van overtuigd dat het net als voorgaande jaren weer een succes zal worden”, zeggen beide organisatoren Ellen van Helmond en Annie van den Akker.

De opening vindt plaats op zaterdag 19 maart om 13.00 u. door Guus de Wijn van Kempro en is openbaar voor belangstellenden.

Openingstijden: zaterdag 19 maart van 13.00-17.00 uur. (opening kunstfair 13.00 uur), zondag 20 maart van 11.00-17.00 uur. Entree en parkeren gratis.

Adres: Landgoed Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1 (navigatie Helze 8), 5662 KA Geldrop.

De sfeer die het kasteel uitstraalt, past uitstekend bij de kunstfair. Mede omdat er een aantal stijlkamers is, zoals de Blauwe-, de Groene-, de Gilde- en de Panoramakamer. Daarnaast kent het kasteel ook nog de Baron z’n kamer, de Trouwzaal en de Bibliotheek. Alle vertrekken zijn ingericht met oude schilderijen, antieke meubelen en decoraties; alleen dat al is een bezoekje aan het kasteel waard.

De kunstenaars krijgen afzonderlijk of samen met een ander één van deze fraaie historische ruimten toegewezen. “Er zal hier en daar wel wat verschoven en aangepast moeten worden om alles een plaatsje te kunnen geven. Het is knap hoe in het kasteel, tussen oude schilderijen en antieke decoraties, hedendaagse kunst wordt ingepast. Een lust voor het oog”, aldus Van Helmond.

Om het niveau van de kunstfair te waarborgen, is ook dit keer weer een strenge selectie toegepast: er is niet alleen gelet op niveau, maar ook op diversiteit. Van glaskunstenaar, keramist, smeedwerk tot sierwerk en vele anderen kunstvormen. De meeste deelnemers zijn ervaren kunstenaars en exposeren in binnen- en buitenland. “We zijn er van overtuigd dat ook in dit jubileumjaar de combinatie van kasteel en kunstfair aantrekkelijk is voor een breed publiek”, aldus van den Akker.

Informatie over deelnemende kunstenaars en een link naar hun eigen website is te vinden op http://www.kasteelgeldrop.nl. en om alvast iets van de sfeer te proeven is een filmpje van een vorige kunstfair op YouTube gezet.

Natuurlijk is in dit jubileumjaar van het kasteel een donatie voor het onderhoud van het landgoed altijd welkom. De collectebus staat in de hal.

Tel: 040-2801230 (kasteel) of 040-2851306 (organisatie en pr). Voor verdere info: www.kasteelgeldrop.nl e-mail: info@kasteelgeldrop.nl