Hooggevoelig

Hooggevoeligheid! Er wordt de laatste jaren steeds meer over gezegd en geschreven. Het komt niet alleen voor bij volwassenen (mannen èn vrouwen), maar vaak blijken ook kinderen hooggevoelig te zijn. Op dinsdagavond 15 maart, van 20.00-22.00 uur, komt Lonneke van Horrik in de Bibliotheek in Geldrop vertellen over hooggevoeligheid.

Toegang
Kaartjes voor deze avonden zijn te bestellen via de website op: http://no.nl/AanmeldenKaartjes. Leden van de Bibliotheek krijgen, op vertoon van hun biebpas, € 1,= korting op de toegangsprijs van € 3,=.

Hooggevoeligheid
Hooggevoeligheid is eigenlijk gewoon een eigenschap die bij één op de vijf mensen voorkomt. Hooggevoelige kinderen en volwassenen kunnen zich anders voelen. Ze zijn makkelijk overprikkeld en vermoeid, en voelen zich in groepen al snel onbegrepen of overweldigd. En kinderen kunnen dingen zien en ervaren, die veel mensen als niet normaal beschouwen. Wat het voor ouders weer moeilijk maakt om met anderen over te praten.

Maar als je meer weet over hooggevoeligheid en hoe je ermee omgaat, kun je het eenvoudig tot kracht maken, in plaats van tot last.

Zo is het belangrijk om goed te luisteren naar het eigen lichaam. En bepaalde activiteiten gewoon te vermijden. Maar het belangrijkste is om de gevoeligheid beter te leren begrijpen en met simpele aanpassingen het leven een stuk eenvoudiger te maken.

Lonneke van Horrik-Snuverink
Lonneke van Horrik is geboren in Geldroop en woont in Heeze. Zelf is ze ook hooggevoelig. Na haar HBO opleiding Personeel en Arbeid, volgde ze diverse opleidingen op het gebied van hooggevoeligheid. Inmiddels heeft ze haar eigen praktijk, waar ze workshops geeft en hooggevoelige mensen begeleidt. Daarbij zet ze ook haar eigen hooggevoeligheid in, om mensen die onbalans ervaren weer in balans te brengen.

Deze avond geeft ze uitleg met voorbeelden en ervaringen, zodat je na afloop meer weet over hooggevoeligheid en naar huis gaat met praktisch toepasbare tips. En natuurlijk ook met extra leestips!