Opening nieuw vlonderpad heidetuin Heeze: met speciale aandacht voor ouderen en rolstoelers

Op woensdagmiddag 10 februari, daags na carnaval, wordt het nieuwe vlonderpad in de heidetuin van Staatsbosbeheer om 14.00 uur door een cliënt van het Centrum voor Epilepsiewoonzorg van Kempenhaeghe feestelijk geopend.

De heidetuin van Staatsbosbeheer achter de schaapskooi in Heeze beschikt over een nieuw vlonderpad. Het ontwerp van het nieuwe vlonderpad is bijzonder: het heeft organische rondingen en twee eilanden van 3,5 meter doorsnede. Vanaf deze eilanden hebben de bezoekers een prachtig uitzicht over de Strabrechtse Heide.

Simon, een deelnemer van Kempenhaeghe die dagelijks werkzaam is op de Strabrechtse heide, zal met zijn skelter het vlonderpad inwijden. De organisatie ‘Natuur zonder drempels’ zal in rolstoel testen of het vlonderpad aan hun eisen voldoet. Het nieuwe vlonderpad is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en de groeiende groep ouderen met rollators. Speciaal voor hen zijn er antislipstrips op de loopplanken aangebracht. Bezoekers hoeven dus niet bang te zijn om in de vochtige heide te belanden.

Ook aan de kleintjes is gedacht. Sneeuwtovenares ‘Carlijn’ komt goochelen, want de sneeuw is van haar ijspaleis verdwenen en ook klinkt het zachte gedrup van smeltende ijsbloemen. Hoe gaat zij dit probleem oplossen? Carlijn geeft in Heidecafé ‘de Strabrechtse heide’ een gratis voorstelling om 14.30 uur en 15.30 uur. Speciaal voor de opening wordt het Kabouterpad omgetoverd tot een sneeuwkaboutertocht. Kosten voor deze tocht zijn € 5,- per kind. Aanmelden of reserveren is niet nodig/

Speciaal voor deze middag kunnen kinderen tevens onder leiding van de heidegidsen en boswachters van Staatsbosbeheer in de natuur een stormbaan volgen of de touwbrug beklimmen. Of gratis marshmallows bakken met biscuits. Iedereen is van harte welkom van 13.30-17.00 uur bij de Brabantse Natuurpoort De Plaetse in Heeze. Deze middag wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer in samenwerking met Kempenhaeghe.