Kerstactie Voedselbank Geldrop-Mierlo

Zoals ieder jaar houdt de voedselbank weer haar welbekende Kerstactie, deze keer in 2 weekenden. In het weekend van 11 en 12 december bij de drie filialen van Albert Heijn in Geldrop en Albert Heijn in Heeze. In het weekend van 18 en 19 december bij Jumbo in de Coevering en Plus Hans van Aerle in Mierlo. Tijdens deze dagen kunt u onze vrijwilligers aantreffen.

Dit soort acties is voor de voedselbank van zeer groot belang. Van het overgrote deel van de opbrengst moeten namelijk alle voedselpakketten het komende jaar wekelijks aangevuld worden.
Om het voor de klanten van de supermarkten wat makkelijker te maken, zijn er per winkel weer diverse producten geselecteerd. Op die manier kunnen de pakketten nog beter en gerichter samengesteld worden.

Het afgelopen jaar is er bij de drie Albert Heijn filialen in Geldrop meerdere keren een soortgelijke actie gehouden. Door het meerdere keren per jaar inzamelen kan de opslagcapaciteit bij de Voedselbank beperkt gehouden worden. De nieuwe aanpak met de vooraf geselecteerde producten blijkt een succes. Het scheelt heel veel sorteerwerk en daarnaast geven de supermarktklanten aan dat het prettig is om niet zelf te hoeven bedenken welk product men zal doneren. Deze werkwijze neemt overigens niet weg dat men niets anders mag geven, alle lang houdbare producten zijn van harte welkom.

Alle deelnemende supermarkten verlenen ook deze keer weer hun volledige medewerking aan deze inzamelingsactie. Uiteraard zijn alle klanten vrij om wel of niet aan deze actie mee te doen.

Voedselbank Geldrop-Mierlo kan altijd hulp gebruiken bij dit soort acties. Wilt u ook een paar uurtjes komen helpen? Bel dan naar 06-10613728 of mail naar secretariaat@voedselbank-geldrop-mierlo.nl