Vraag dit jaar op tijd duurzaamheidslening aan

Gemeentenieuws

Wilt u minder kwijt zijn aan uw energierekening en uw woning comfortabeler maken? Verduurzaam dan uw woning met energiebesparende maatregelen. De gemeente maakt dat gemakkelijker door een lening te bieden met een lage rente. Wilt u nog dit jaar gebruik maken van de duurzaamheidslening, vraag deze dan uiterlijk 15 december 2015 bij ons aan.

Laagrentende lening
Als u eigenaar-bewoner bent van een woning in Geldrop-Mierlo kunt u een lening aanvragen voor het nemen van energiebesparende maatregelen. U kunt daarbij denken aan het isoleren van uw woning, het plaatsen van zonnepanelen of op een andere manier uw energie duurzaam opwekken. De rente van de lening is op dit moment 1,5% (afhankelijk van de actuele rentestand). U lost de lening in 10 of 15 jaar af. Voor meer informatie en om een lening aan te vragen, kijk op http://www.geldrop-mierlo.nl.

Succes duurzaamheidslening
Er wordt goed gebruik gemaakt van de lening. Half juni 2015 was het budget van € 350.000,- volledig aangevraagd. De raad heeft toen besloten om €175.000,- extra beschikbaar te stellen. Ook daarvan is al weer een groot deel aangevraagd. Opvallend is dat de meeste aanvragen voor de duurzaamheidslening zijn gedaan voor zonnepanelen. Als u een woning heeft die nog niet voorzien is van spouwmuur-, dak- of vloerisolatie of dubbelglas (HR++) is dit een investering die zich vaak sneller terug verdient dan zonnepanelen. Aanvraag uiterlijk 15 december bij gemeente

Na 31 december 2015 wijzigt de regeling. De kosten voor het aangaan van de lening worden dan iets hoger. Wilt u nog dit jaar en onder de huidige gunstigere voorwaarden gebruik maken van de lening, dan moeten wij uw aanvraag uiterlijk op 15 december 2015 hebben ontvangen.

Hoe maak ik mijn huis energiezuiniger?
Wilt u weten wat u met uw huis kunt doen, kijk dan op http://www.slimwonenplus.nl. Hier vindt u informatie over energiebesparing, isolatie en zonnepanelen. Met de gratis energiecheck zien huiseigenaren binnen 1 minuut of ze meer energie verbruiken dan hun buren. En als u meteen aan de slag wilt, vindt u er leveranciers uit de buurt. SlimWonen+ is een website van plaatselijke energiecoöperaties, waaronder Morgen Groene Energie Geldrop-Mierlo. Dit is een organisatie van vrijwilligers die inwoners van Geldrop-Mierlo helpt met energie besparen en energie duurzaam opwekken. Voor tips om uw woning te verduurzamen kunt u ook kijken op de website www.hoebespaarikenergie.info.