Natuurwerkdag 7 november met IVN in Geldrop-Mierlo

Lekker buiten de natuur verfraaien in een goede sfeer van aanpakken en samenwerken: wie dat aanspreekt is welkom op 7 november van 10 tot 16 uur op het terrein van De Meer, aan de Rederijklaan. Voor gereedschap, wc, lunch en drinken wordt gezorgd.

De 14e Natuurwerkdag vindt op zaterdag 7 november 2015 plaats op meer dan 300 locaties. Verspreid over heel Nederland ervaren mensen een fijne dag door samen de handen uit de mouwen te steken voor een goed doel. Geldrop-Mierlo werkt op het waardevolle natuurgebiedje De Meer, dat begint halverwege het zuidelijk gedeelte van de Rederijklaan (op de grens van Geldrop en Mierlo) en doorloopt tot de A67. Zonder ingrijpen verdwijnen hier bijzondere planten en kleine dieren. Het natuurwerk op dit omheinde heideterrein bestaat voornamelijk uit het bij de wortel doorknippen dan wel uittrekken van jonge bomen, vooral dennen.

IVN Mierlo is verantwoordelijk voor de organisatie van de Natuurwerkdag en zorgt voor een tent, wc, gereedschap, drinken en een lunch. Deelnemers moeten zelf zorgen voor goede werkkleding, handschoenen en stevig schoeisel.

De landelijke Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland i.s.m. Natuurmonumenten, Staatbosbeheer en Scouting Nederland, en wordt ondersteund door IVN, verenigingvoor natuureducatie en duurzaamheid.

Bereikbaarheid
Het is aan te bevelen met de fiets te komen, of eventueel zelfs te voet (via de Sluisstraat of het pad langs het Herdersveld). De Rederijklaan ligt in Mierlo, net buiten de bebouwde kom van Geldrop, en vormt een kruising met de Mierloseweg. Automobilisten parkeren bij voorkeur op de plaats waar de Rederijklaan verbreed is, aan de linkerzijde van de omheining.

Aanmelding
Iedereen met een groen hart en goede conditie is van harte welkom. Aanmelden kan via internet op www.natuurwerkdag.nl, of bij Cees van Dril, T: 0492-320070 of E: cvdril@gmail.com