Verliest voorzitter wilde haren?

Gaat Martin de Bruijne, voorzitter van Stichting Actie voor Haïti, zijn wilde haren kwijtraken? Het zou zomaar kunnen. Als er genoeg geld opgehaald wordt krijgt Martin op de Haïtidag van zaterdag 24 oktober een knipbeurt.

Het haar van Martin is een van de zaken die ‘onder de hamer’ gaan tijdens de veiling op de Haïtidag van 24 oktober. “Dat doen we niet per opbod. Vanaf nu kan iedereen geld geven om mijn haar te laten knippen. Als er 24 oktober uiteindelijk genoeg geld in de bus zit, mag de schaar in mijn haar.”

Iedereen kan dus vanaf nu een bijdrage geven. Al het geld dat speciaal voor de knipbeurt wordt geschonken gaat in een aparte pot. Daar moet op 24 oktober minimaal 300 euro inzitten. “Het moet wel echt een flink bedrag opleveren voor de kinderen in Haïti”, aldus Martin. Meedoen is simpel en kan vanaf nu: stop een bedrag(je) in een envelop en geef die aan een van de vrijwilligers van Stichting Actie voor Haïti. Zet op de envelop duidelijk dat het voor de ‘knipbeurt’ van Martin is.

Ook op zaterdag 24 oktober kan iedereen tijdens de Haïtidag geld geven voor deze bijzondere actie. Rond 20.00 uur wordt het geld geteld en zal blijken of Martin naar de kapper gaat. Eigenaresse Nens van Haarstudio Nens uit Mierlo hoopt de eerste kapster in jaren te zijn die Martin mag knippen. Wil je daar live getuige van zijn: kom dan naar De Dreef. Stichting Actie voor Haïti viert 24 oktober het tienjarig jubileum en de hele dag is er van alles te doen. Een mini boeken- en vlooienmarkt, artikelen uit Haïti, hapjes en drankjes, versgemaakte soep, veiling en feestavond. De Haïtidag begint om 11.00 uur en duurt tot middernacht, in De Dreef aan de Willem Barentszweg 69 te Geldrop. Entree is gratis.