Reuzenstoel in zintuigentuin Geldrop

Een reuzengrote klimstoel in de zintuigentuin is afgelopen week in gebruik genomen door kinderen van kinderopvang De Grabbelton. De stoel is een initiatief van de klusclub van IVN Geldrop. ’t Kruidenhofke gaat de beplanting rondom verzorgen.

Onze koning heeft op Prinsjesdag een hele chique, Oirschot een eikenhouten, en de zintuigentuin in het kasteelpark in Geldrop een stoere reuzenstoel. Bijna ineens stond hij er, de reuzenstoel in de zintuigentuin achter de kinderboerderij. Vrijwilligers van de klusclub van IVN Geldrop hebben het weer voor elkaar gekregen om in korte tijd iets moois te realiseren. Het idee is ontleend aan de Keukenhof, waar veel belangstelling bestond voor het object. Dat inspireerde opperklussers Harry Peters, Hendrik Van Hauwe en Rob Michels tot de bouw van de klim- en kruipstoel in het kasteelpark. Dankzij de statiegeldactie bij AH aan de Heuvel kon het plan werkelijkheid worden.

Op vrijdag 18 september werd de stoel officieel in gebruik genomen door een groep kinderen van de buitenschoolse opvang. Enthousiast beklommen ze de treden en kropen ze door het gat onderin. Pas daarna vonden ze tijd om de slinger op te hangen die ze gemaakt hadden voor de opening. Met een feestlied, en na afloop een biologisch appeltje voor de dorst, was de stoel ingezegend.

Alle mensen die met hun statiegeldflessen hebben bijgedragen aan de realisatie: hartelijk dank. Kom eens kijken in de zintuigentuin. En voelen, ruiken, horen, proeven.