Laat u adviseren op de InfoPlaza van de Andere Mert

Gemeentenieuws

Kom zondag 27 september naar de InfoPlaza en laad uzelf op met ideeën om energie te besparen! Er is meer mogelijk dan u denkt. Wat dacht u bijvoorbeeld van isolatie of zonnepanelen? De gemeente maakt het gemakkelijker om energie te besparen door een lening te bieden met een lage rente. U bent van harte welkom op de Andere Mert/Regenboogfestival in de Kasteeltuin van Geldrop tussen 12.00 uur en 17.00 uur. De toegang is gratis.

InfoPlaza
De gemeente presenteert op de InfoPlaza haar speerpunten uit het duurzaamheidsbeleid. U kunt bijvoorbeeld zien wat de gemeente zelf doet om te verduurzamen. Neem uw energierekening mee en laat u adviseren over besparingsmogelijkheden. Ook kunt u er terecht met vragen over de duurzaamheidslening.

Met de gratis energiecheck op www.slimwonenplus.nl zien huiseigenaren binnen één minuut of ze meer energie verbruiken dan hun buren. U vindt er tips om uw woning energiezuinig en comfortabeler te maken. En voor wie meteen aan de slag wil, u vindt op http://www.slimwonenplus.nl leveranciers uit de buurt. SlimWonen+ wordt gedragen door lokale energiecoöperaties waaronder Morgen Groene Energie Geldrop-Mierlo. De gemeente helpt deze vrijwilligersorganisatie om SlimWonen+ tot een succes te maken.

Duurzaamheidslening
Als u eigenaar-bewoner bent van een woning in Geldrop-Mierlo kunt u bij de gemeente een lening aanvragen voor het nemen van energiebesparende maatregelen. U kunt daarbij denken aan het isoleren van uw woning of het plaatsen van zonnepanelen. De rente van de lening is op dit moment 1,5% (afhankelijk van de actuele rentestand). U lost de lening in 10 of 15 jaar af. Voor meer informatie en om een lening aan te vragen, kijkt u op www.geldrop-mierlo.nl.