IVN thema-avond over klimaatverandering en vogels

De invloed van het klimaat op vogels is het onderwerp van een presentatie van vogelonderzoeker Henk Sierdsema op woensdag 7 oktober om 20 uur bij IVN Geldrop.

Belangstellenden zijn vanaf 19.45 uur welkom in natuurinformatiecentrum “De Paardestal” in de Geldropse kasteeltuin. Toegang gratis, vol is vol.

Deze lezing laat zien welke gevolgen klimaatveranderingen hebben voor onze vogelpopulaties. Alle aspecten passeren daarbij de revue: van veranderingen in de fysiologie van vogels, via veranderingen in fenologie (zoals timing van eileg) tot veranderingen in verspreiding en populatiegroottes. Welke soorten gaan we in de toekomst verliezen en welke soorten kunnen we juist verwelkomen als gevolg van de opwarmende omstandigheden? Tenslotte wordt er ingegaan op veranderde relaties tussen soorten: wat gebeurt er als de activiteitspatronen van vogels en hun insectenvoedsel met elkaar uit de pas gaan lopen? En welke gevolgen heeft dit voor de toekomst van de Nederlandse vogels.

Vogelliefhebbers en andere geïnteresseerden zijn woensdag 7 oktober van harte welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, in het park van Kasteel Geldrop. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang lezing 20 uur, einde rond 22 uur. De toegang is gratis maar een tegemoetkoming in de onkosten wordt op prijs gesteld. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.