Kruispunt Bogardeind-Beukelaar-Molenakker 16 juli weer open

Gemeente nieuws

Het kruispunt Bogardeind/Beukelaar/Molenakker gaat donderdag 16 juli aan het eind van de middag weer open voor het verkeer. De afgelopen maanden is er gewerkt aan de herinrichting van het kruispunt. De riolering is vervangen en diverse kabels en leidingen zijn vernieuwd en omgelegd om de herinrichting mogelijk te maken.

Herinrichting kruispunt
Het kruispunt is opnieuw ingericht, zodat ook het verkeer naar/vanuit de wijk Akert binnen de verkeersregelinstallatie wordt afgewikkeld. Dit is goed voor de verkeersveiligheid. De verkeersregelinstallatie is vernieuwd, zodat deze sneller reageert op het verkeer. Het nieuwe kruispunt neemt meer ruimte in beslag dan het oude, waardoor er enkele parkeerplaatsen zijn weggevallen. Er komt een nieuwe parkeergelegenheid op de hoek van het kruispunt Bogardeind/Beukelaar.

Aanleg fietsstraat
Aan beide kanten van het Bogardeind zijn fietsstraten aangelegd. De parkeervoorzieningen bij deze woningen en horeca zijn alleen bereikbaar via deze fietsstraten. Het autoverkeer mag de fietsstraten in één richting inrijden, met een aangepaste snelheid van maximaal 30 km/uur. Op de fietsstraten heeft de fietser vrije doorgang, de auto is er te gast. Parkeren bij bijvoorbeeld de ijssalon en het café is alleen toegestaan in de vakken, naast de fietsstraat. De fietsstraat aan de kant van de ijssalon is alleen vanuit de kant van het centrum bereikbaar. Direct na de nieuwe verkeerslichten mag het autoverkeer de fietsstraat in één richting inrijden. Beide fietsstraten zijn door een groenstrook met bomen gescheiden van de hoofdrijbaan.