Expositie Peter Rooijakkers: Buitenwerk

Van 5 juli t/m 30 augustus exposeert Peter Rooijakkers in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Zijn expositie is getiteld: “Buitenwerk” en bestaat uit diverse tekeningen en aquarellen.

Peter, Eindhoven 1943, vanaf 1976 woonachtig in Waalre, heeft zijn eerste tekenlessen gehad van Theo Hoppenbrouwers op de ambachtsschool in Eindhoven. Was kort werkzaam in de tentoonstellingsbouw en heeft daarna 20 jaar als technisch illustrator gewerkt waarvan 10 jaar bij Philips en 10 jaar op Technische Universiteit Eindhoven. Vervolgens gaf hij twintig jaar lang handtekenles op de TU/e aan bouwkunde studenten.

Nu is het tekenen en het vervaardigen van architectuuraquarellen in deze regio, maar ook tot ver over onze grenzen, zijn passie. Van zijn werk zou je kunnen zeggen dat Peter een afspraak heeft met de horizon, want het perspectief is immers zijn discipline. Hij werkt op locatie in de open lucht naar waarneming en de realiteit blijft een belangrijk aspect in zijn werk.

Soms is zijn werk nogal documentair wat zichtbaar wordt in zijn zogenaamde dubbelbeelden. Dit zijn tekeningen / aquarellen waarbij in één werk twee afbeeldingen worden getoond. In de meeste gevallen betreft het één beeld ruimtelijk in perspectief en één in platte projectie over of door elkaar heen gewerkt. Zo probeert Peter de gebouwde omgeving in beeld te brengen. De resultaten zijn de souvenirs van zijn reizen.

Op deze tentoonstelling zijn o.a. ook een 6-tal aquarellen van monumenten van Geldrop te bewonderen. De H. Brigidakerk in het centrum en de H.H. Maria en Brigidakerk in Zesgehuchten. De voormalige fabrikantenwoning met koetshuis (van Agt villa) aan het Bogardeind, het Kasteel, de voormalige wollenstoffenfabriek en het voormalig raadhuis op de Heuvel. Afgedrukt op ansichtkaarten zijn deze te koop bij de plaatselijke Bruna. Kijk op www.peterrooijakkers.nl voor meer informatie.