Geldrop-Mierlo heeft er een fietsroute bij!

Gemeentenieuws

Vanaf donderdag 18 juni heeft Geldrop-Mierlo er officieel een nieuwe fietsroute bij. Wethouder Hoekman onthulde op het Horecaplein in Geldrop één van de routebordjes en opende daarmee het Fietsrondje Geldrop-Mierlo. De nieuwe route is in totaal 46 kilometer lang. Van boven is de route achtvormig, waarvan het westelijke deel ongeveer 32 kilometer lang is en het oostelijke deel 14 kilometer. De route loopt langs verschillende bezienswaardigheden en horecazaken en is bewegwijzerd met duidelijk herkenbare bordjes. Er is geen startpunt.

Speciale brochure (met routebeschrijving)
Speciaal voor deze fietsroute is er een brochure geschreven. Hierin staat uiteraard de route en bij ieder markant punt staat een korte beschrijving. De brochure is verkrijgbaar bij de VVV i-points in Geldrop en Mierlo. Ook is de route te vinden op www.vvvgeldrop-mierlo.nl.

Samenwerkende partners
Het fietsrondje is tot stand gekomen door samenwerking tussen de werkgroep recreatie en toerisme en de gemeente. Deze werkgroep bestaat uit 12 ondernemers uit deze branche. Een eerder succesvol project is het realiseren van nieuwe toeristische bewegwijzering in Geldrop-Mierlo.