Zomerfestival aan de Dommel

Het “Zomerfestival aan de Dommel” dat voor de derde keer gehouden wordt op zaterdag 4 en zondag 5 juli, ontleent zijn naam aan de Kleine Dommel. Dit riviertje omsluit al meanderend het “Landgoed Kasteel Geldrop” en heeft er voor gezorgd dat er een uniek stukje natuur in het hart van Geldrop bewaard en in stand gehouden wordt. Overdag, maar vooral in de avonduren zal juist dit riviertje een extra bijdrage leveren aan de sfeer van dit evenement.

Om dit extra te onderstrepen worden op de festival dagen de artiesten op een bootje over de gracht naar het podium gevaren. Het festival vindt plaats op de achterplaats van het kasteel en is gratis te bezoeken.

Samen met KommuS is het volgende programma samengesteld. Op zaterdag 4 juli vanaf 20.00 is er KommuS naar JOUW reunie met Dj Sander, The Rumble Rousers + Echoes of Industry.

Op zondag 5 juli begint om 12:00 uur het Dweilorkest Veullewait, gevolgd door het koor Canta Classica. Om 13:30 uur start Cantarte, een duo dat operetteliederen zingt en waar iedereen kan en mag meezingen. In de trouwzaal treedt om 14:30 uur Poppenkast Fiedel Diedel op. KommuS organiseert het late middag- en avondprogramma met vanaf 15:00 uur Ok Moi, Barnyard Pimp, Pimp Floyd (Pink Floyd Tribute), Future (Golden Earring Tribute) en het laatste optreden met de Def Americans (Johnny Cash Tribute). Het hele festival is gratis te bezoeken.