Praktische kruidenavond bij IVN Geldrop

Proeven, ruiken, voelen, kijken en doen komen aan bod tijdens een kruidenavond op 17 juni bij IVN Geldrop. De workshop van herborist Ingrid van Heertum begint om 20 uur in natuurinformatiecentrum De Paardestal. Aanmelden kan tot 7 juni.

Welke kruiden gebruik ik waarvoor? Op welke manier kan ik kruiden inzetten? Ingrid van Heertum is opgeleid tot herborist en deelt op woensdag 17 juni haar kennis over deze onderwerpen. Ze geeft uitleg over inhoudsstoffen en laat etherische olie ruiken en voelen. Speciale aandacht is er voor lavendel en goudsbloem. Deelnemers kunnen proeven van verse kruidenthee en kruiderijen. (Wie liever koffie drinkt kan ook aan zijn trekken komen tijdens de pauze). Verder brengt men tijdens deze avond een bezoek aan de kruidentuin, onderdeel van de zintuigentuin in het kasteelpark. De afsluiting bestaat uit het maken van een kruidenzalf met de besproken kruiden.

Aanmelding

De kruidenavond vindt plaats in natuurinformatiecentrum De Paardestal, gelegen in het kasteelpark, in het centrum van Geldrop. Aanvang 20.00 uur, einde rond 22.15 uur. De kosten voor de workshop bedragen € 15, inclusief een zakje thee, een kruidenzalf en informatie over de kruiden. Aanmelden kan tot 7 juni bij Dorothé Heiligers, T: 040 2855265 – E: dorotheheiligers@hotmail.com. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.