THEMA-AVOND “ER IS GENOEG VOOR IEDEREEN”

De SP Geldrop-Mierlo organiseert op maandag 1 juni een thema-avond over de ongelijkheid in Nederland. Lieke Smits, voorlichter van de Tweede Kamerfractie van de SP, komt naar Café-zaal Hoog en Droog, Winkelcentrum Coevering in Geldrop) om te praten over hoe we de ongelijkheid in Nederland kunnen verkleinen. De avond begint om 20.00 uur (zaal gaat open om 19.30 uur).

Nederland is een rijk land. Toch hebben steeds meer mensen moeite om rond te komen. Slechts een kleine groep is er de afgelopen jaren op vooruit gegaan. De kleine groep van 10 procent rijkste Nederlanders heeft tweederde van onze rijkdom in handen.

Een baas verdient nu gemiddeld 17 keer meer dan een geschoolde werknemer. Kleine ondernemers betalen netjes hun belastingen, terwijl multinationals worden geholpen belasting zoveel mogelijk te ontwijken. Deze grote verschillen willen de meeste Nederlanders helemaal niet. Want het gaat ten koste van onze zorg, ons onderwijs en de andere belangrijke voorzieningen die we samen gebruiken.

De SP wil daarom de verschillen verkleinen. En dat kán. Als de rijkste Nederlanders en de grootste bedrijven hun eerlijke deel van de belastingen gaan betalen, dan kunnen de lasten voor de rest van Nederland omlaag.