Muzikale vertelling: “ Het kasteel met de duizend vensters”

Verhalenvertelster AnneMargriet Veldhorst vertelt op zondag 31 mei in Kasteel Geldrop van 11.30 tot 12.30 uur het sprookje ‘Het kasteel met de duizend vensters’. Docenten en leerlingen van Kunstkwartier begeleiden en omlijsten het sprookje muzikaal. De toegang is gratis. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

AnneMargriet is sinds 2003 verhalenvertelster. Ze vertelt o.a. sprookjes en legenden waarin mensen vaak iets moeten overwinnen waardoor ze erachter komen wie ze werkelijk zijn. ‘Het kasteel met de duizend vensters ‘is een bewerking van Tonke Dragt’s sprookje ‘Het gevaarlijke venster’.

Ridder Marwen wil voor zichzelf en zijn jonkvrouw Iduna een kasteel bouwen op een grote rots in de zee. Dat is zijn droom. Hij wil ver kunnen kijken vanuit wel duizend ramen die in zijn kasteel moeten komen. Daar, op die rots bij de zee is de ruimte waarnaar hij verlangt. Maar… geen één bouwmeester krijgt het voor elkaar om daar te bouwen. Voor het kasteel dat er uiteindelijk komt te staan, betaalt ridder Marwen een zeer hoge prijs. En dan is er een verrassende wending in het verhaal. Het belooft een bijzondere en sfeervolle ochtend te worden voor iedereen van jong tot oud! Voor meer informatie over AnneMargriet: http://www.annemargrietvertelt.nl