Kabouters ontdekt op de Strabrechtse heide

Zondag 3 mei 11.00 uur opening Kabouterpad Staatsbosbeheer Heeze

Geloof het of niet, maar op de Strabrechtse heide hebben boswachters sporen gevonden van kabouters. Zondag 3 mei wordt om 11.00 uur het Kabouterpad van Staatsbosbeheer op de Strabrechtse heide op feestelijke wijze geopend door Kabouterkoning Pierelier. Samen met verschillende kaboutermannetjes en vrouwtjes en onder toeziend oog van de boswachter zal hij het pad op geheel eigen kabouterwijze openen. Kinderen kunnen tevens elk heel uur tussen 11.00-15.00 uur luisteren naar een magische kabouterverhaal, maar ook zelf de handen uit de mouwen steken. Er moet immers nog hout worden gezaagd om de heide open te houden. En de kleine kabouters kunnen in de touwbrug klimmen of het kabouterpad voor de allereerste keer zelf uitvoeren.

Kabouterweek
De opening van het nieuwe kabouterpad in Heeze valt midden in de landelijke Kabouterweek van Staatsbosbeheeer. Tijdens deze Kabouterweek krijg je de kans om met je (klein)kinderen midden in de natuur op zoek te gaan naar die kaboutersporen. Dat is niet alleen erg leuk, maar nog leerzaam ook! Voor een voorproefje van de Kabouterweek kijk je op www.kabouterweek.nl.

Paddenstoelen en grassprietjes
De Kabouterweek loopt van 2 tot en met 10 mei en valt precies in de meivakantie. Een perfect moment om je kinderen te trakteren op een leuk en leerzaam uitje naar het Kabouterbos van de Strabrechtse heide. Daar speur je met de kleintjes op uitgestippelde routes – de kabouterpaden – naar kaboutersporen. En dat is een kwestie van goed opletten, want paddenstoelen met rood-met-witte-stippen, kleine voetsporen en platgetrapte grassprietjes kunnen wijzen op de aanwezigheid van kabouters…

Zoeken in het rood en groen
Dat speuren in het bos naar kaboutersporen doen je kinderen natuurlijk in een gepaste outfit. Dus krijgen ze vooraf een rode puntmuts, een knapzak en roodgeschminkte wangen. De (groot)ouders gaan mee om de kleintjes te helpen bij hun speurtocht en het vervullen van de leuke en leerzame kabouteropdrachten. Aan het einde van het pad, als beloning voor hun speurwerk, mogen de kinderen hun puntmuts houden. Daarnaast krijgen ze als aandenken een mooi speldje.

Uitsluitend in de Kabouterweek
In de Kabouterweek is de speurtocht bij de Strabrechtse heide trouwens nog wat spannender dan buiten deze week, omdat er schatten zijn verstopt langs de kabouterpaden. Wat erin zit is een geheim, maar één ding is zeker: het is een toepasselijke verrassing.

Win een weekendverblijf!
Ook voor jou is er tijdens de Kabouterweek een leuke verrassing: je maakt kans op het winnen van een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer, midden in de natuur. Bij de informatiebalie van de deelnemende natuurgebieden kan iedereen zich aanmelden voor deze winactie. Wil je zeker zijn van een plek, boek dan via http://www.kabouterweek.nl. Je mag natuurlijk ook spontaan langskomen!