Mini-bieb

Het is de eerste in Geldrop en de zevende in Noord-Brabant. Vanaf vandaag kan iedereen een kijkje komen nemen in de mini-bieb aan de Waleweinlaan 45. De mini-bieb is 24/7 geopend en iedereen mag er een boek uithalen of er eentje in doen. Op deze manier komen er boeken in de roulatie en kom je verrassende titels tegen. Piet Ruissen heeft de mini-bieb zelf in elkaar gezet en vanmiddag samen met Wethouder Steenbakkers geopend.

Op www.minibieb.nl staat te lezen: “Minibieb werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Je kunt een eigen minibieb ophangen aan jouw huis of plaatsen bij jouw vereniging, school of bedrijf. Maar je kunt ook een andere Minibieb blij maken met jouw boeken. Leen niet alleen boeken, maar ruil er ook af en toe eentje. En ben je erg tevreden over de Minibieb waar jij jouw boeken leent? Laat even een bericht achter op de eigen pagina van deze Minibieb. Als iedereen meedoet, kunnen veel mensen genieten van lezen en verstoffen boeken niet achterin de kast.

Na de opening door wethouder Steenbakkers kwamen buurtbewoners de kast vullen. Het weer werkte niet echt mee maar het was gezellig bij deze opening. Veel wandelaar komen door de Waleweinlaan en kunnen dan een boek meenemen uit de kast. Het is niet nodig om direct een boek terug te zetten. Zo mogen buurtbewoners ook boeken in de kast zetten als ze die zelf niet meer lezen. Zo ontstaat er meer doorloop en liggen boeken mogelijk niet meer jaren te verstoffen op zolder.

Bekijk de hele foto-serie.