Expositie “Kiek-us……colours in motion”

Vrij vertaald zou de naam van de expositie “Kijk ons eens… met al die bewegende kleuren” kunnen zijn. Kleuren zoals ook het Noorderlicht zich aan ons vertoond, verrassend van vorm, kleur en plaats, waarbij de toeschouwer zich opgenomen voelt en één wordt met zijn omgeving.

Vanaf zondag 12 t/m 26 april exposeren Karin van der Riet, Wilhelmien van Ham en Waldie van Wetten hun werken in Kasteel Geldrop.

Al op een zeer jonge leeftijd ontdekte Karin van der Riet de magie van het potlood waarmee ze haar eigen wereld op papier kon scheppen. In 1993 studeerde ze af op de kunstacademie in Tilburg, gevolgd door een studie voor docent beeldende vorming.

Haar kleurrijke schilderijen zijn een weerspiegeling van de wereld om haar heen. Dit varieert van schilderijen van mensen die ze op straat tegen komt, tot schilderijen van landschappen waar ze tijdens haar wandelingen doorheen trok.

Karin experimenteert graag met beeldelementen, die de kijker uitdagen anders naar een beeld te kijken. In haar toepassing van kleur zoekt zij steeds de grens op van extreme kleur combinaties.

Willemien van Ham is succesvol afgestudeerd aan de kunstacademie van Arendonk, België. Haar werk kent een grote diversiteit aan onderwerpen waarbij haar voorkeur uit gaat naar de natuur. Bomen, dieren en personen schildert zij in warme kleuren met acrylverf of pastelkrijt. Zo haalt ze bij u de natuur binnen. Ook abstracte vormen beginnen een uitdaging voor haar te worden. Haar enthousiasme vindt u terug in al haar werk.

Waldie van Wetten is afgestudeerd aan de pedagogische akademie met als specialisatie beeldende vorming. Door veel te doen,veel te experimenteren, zich te laten inspireren door anderen is ze gekomen tot een eigen manier van werken, steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen wat betreft materiaal en vorm.

Haar werk is herkenbaar door de drukke vrolijke kleuren, bijzondere vormen, toevoegingen van papier en andere materialen zoals keramiek, glas, kralen, stoffen, haaksels en breisels. Ze houdt van bouwen, stapelen, verschillende materialen door elkaar gebruiken en verrassingen in een schilderij of drie dimensionaal werk. Haar inspiratie haalt ze uit het dagelijks leven. Haar werk tovert als vanzelf een glimlach op ieders gezicht.

De expositie “Kiek-us……colours in motion” loopt van 12 t/m 26 april en is elke donderdag, vrijdag en zondag open van 14.00 tot 17.00 uur. Adres: Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop (Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats) Zie ook de website www.kasteelgeldrop.nl