Inspirerende Kunstfair op Kasteel Geldrop

Landgoed Kasteel Geldrop organiseert in het weekend van 21 en 22 maart 2015 een grote kunstfair, die gehouden zal worden in de vele stijlkamers die het kasteel rijk is.

Een vijftiental kunstenaars zullen daar hun werken op een creatieve wijze ten toon stellen en bij belangstelling verkopen. “We zijn er van overtuigd dat het net als vooraf gaande jaren weer een groot succes zal worden” zeggen beide organisatoren Ellen van Helmond en Annie van den Akker.

Vorig jaar was de kunstfair, mede door het grote enthousiasme van kunstenaars en de vele bezoekers, een groot succes. Daarom is dit jaar ook weer besloten om voor de derde keer deze unieke fair te organiseren. De sfeer die het kasteel uitstraalt, past uitstekend bij deze kunstfair omdat hier een aantal stijlkamers beschikbaar zijn, zoals de Blauwe-, de Groene-, de Gilden- en de Panoramakamer. Daarnaast nog de Baron z’n Kamer, de Trouwzaal en de Bibliotheek en al die kamers zijn ingericht met oude schilderijen, antieke meubelen en decoraties. Dat alleen al is een bezoekje aan het kasteel waard. De kunstenaars krijgen elk afzonderlijk of samen met een andere kunstenaar een van deze fraaie historische ruimten toegewezen. “Er zal hier en daar wel wat verschoven en aangepast moeten worden om alles een plaatsje te kunnen geven. Een unieke uitdaging maar wel met veelal een verrassend resultaat”, aldus Van Helmond.

Om het niveau van de kunstfair te waarborgen is ook nu weer een strenge selectiemethode toegepast en is niet alleen gelet op niveau, maar ook op diversiteit. Van glaskunstenaar, keramist, smeedwerk, sierwerk en vele anderen kunstvormen. De meeste deelnemers zijn ervaren kunstenaars en exposeren al regelmatig in binnen- en buitenland. “We zijn er van overtuigd dat de combinatie van kasteel en kunstfair aantrekkelijk zal zijn voor een breed publiek”, aldus Van de Akker.

De exposanten die zich op deze fair presenteren zijn: Marian Sturkenboom uit Breda / sieraden, Annie Verhoeven uit St. Anthonis / draadkunst, Ad Renders uit Eindhoven / brons, Lyda Dirkse uit Zeist / brons / glas, Monique en Liesbeth Peters uit Geldrop / keramiek / schilderijen, Paul Golembiewski uit Zaltbommel / schilderijen, Cees Meijer uit Aarle-Rixtel / beeldhouwwerken, Henri Hess uit Heeze / schilderijen, Dirk Verberne uit Helenaveen / smeedwerk, Thea Koot uit Eindhoven / etsen, Jacqueline de Smet uit Arendonk / keramiek, Fleur le Gros uit Heeze / fotografie, Dorothé de Jong uit Aarle-Rixtel / kostuumontwerp en José Smits uit Best /glas. Op de website van het kasteel http://www.kasteelgeldrop.nl staan de namen van deelnemers en de link naar hun site met beeldmateriaal.

De kunstfair, die gratis toegankelijk is, wordt gehouden op zaterdag 21 maart van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag 22 maart van 11.00 tot 17.00 uur. De organisatoren verwachten ook nu weer een grote belangstelling. Op zaterdagmiddag 21 maart zal om 13.00 uur de opening verricht worden door de Bert van Leijsen. Diezelfde dag zal tussen 15.00 en 17.00 uur in de trouwzaal ook een film over het kasteel gedraaid worden. De “Vrienden van het Kasteel” zullen dan eveneens aanwezig zijn om vragen van bezoekers te beantwoorden. Op YouTube staat een filmpje over het landgoed en de tuinen en info over rondleidingen op Kasteel Geldrop. Ook zijn daar de zalen te zien waar de kunstfair 2015 plaatsvindt.

Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop, Tel: 040-2801230. Gratis Entree. Ruime gratis parkeergelegenheid aan De Helze. Zie voor meer informatie ook www.kasteelgeldrop.nl of mail naar: info@kasteelgeldrop.nl