Sam’s Kledingactie

Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood zamelt sinds 1967 tweedehands kleding, schoenen en huishoudtextiel in voor de ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood. Zij doet dit met de hulp van ruim 1.100 vrijwilligers in Nederland. In verband met logistieke problemen werd enige tijd geleden bekend gemaakt dat het kleding innamepunt van vrijwilligster mevrouw van Hout aan de Eeuwselstraat 5 zou sluiten. De stichting kan u nu echter melden het kledingdepot weer geopend is per ommegaande.

Mensen uit de omgeving kunnen hun kledingdonaties voor Sam’s Kledingactie ook inleveren bij de kledingcontainer van Sam’s Kledingactie aan het St Jozefplein. U kunt hier heel het jaar terecht met uw gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel. Daarnaast organiseren vrijwilligers van de Maria en Brigidakerk en de Brigidakerk twee keer per jaar een kledinginzamelactie in Geldrop voor Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood. Hier kunt u op 18 april a.s. tussen 10:00 en 12:00 uur met uw oude textiel terecht.

Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood zamelt in 2015 oude kleding, schoeisel en overig textiel in voor een ontwikkelingsproject van Cordaid Mensen in Nood in Bangladesh. Bangladesh kampt met een regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober. Dijken begeven het en hele stukken land worden door het water weggespoeld. Resultaat: elk jaar verdrinken er meer dan 8.000 mensen.

Dankzij uw kleding donatie aan Sam’s Kledingactie kan Cordaid Mensen in Nood de kwetsbare dorpen beschermen. Er worden degelijke dijken aangelegd en er wordt een preventieproject opgezet dat de bevolking leert hoe zij zich voor kunnen bereiden op rampen, zodat ze die op eigen kracht kunnen doorkomen.

Meer over Sam’s Kledingactie en haar projecten leest u op www.samskledingactie.nl of bel tel. 073 687 10 60.