Vooraankondiging Kunst boven de bank

We vragen alvast uw aandacht voor een bijzonder evenement in Geldrop. Hieronder vindt u een uitleg over het idee.

Het idee
In ‘de ruimte’ maken we een tentoonstelling van kunst die prominente en bekende (oud)inwoners van Geldrop en Mierlo boven of bij hun bank hebben staan of hangen. Deze kunst in privé-bezit is veelal onder bijzondere omstandigheden, ter gelegenheid van een gedenkwaardig moment of ter herinnering aan mensen of plekken aangekocht. Maar ook vaak omwille van de fascinatie voor het kunstwerk en het plezier dat de eigenaar er aan beleeft.

Deze tentoonstelling gaat dus vooral over het genieten van kunst.

We hebben (oud)inwoners uitgenodigd om hun meest favoriete kunstwerk te laten zien in ‘de ruimte’ en onze bezoekers mee te laten beleven waarom zij zo genieten van hun eigen kunst. Dit doen zij door het achtergrondverhaal of anekdote over het gekozen kunstwerk te beschrijven. Deze verhalen worden bij de kunstwerken geplaatst in de tentoonstelling.

We zijn bijzonder vereerd dat onze interim-burgemeester René van Diessen en wethouders Ton Steenbakkers en Miranda Verdouw hun medewerking hebben toegezegd. Ook oud-premier Dries van Agt doet mee. Daarnaast zullen vele ondernemers en middenstanders, die innovatief zijn of landelijke prijzen hebben gewonnen, hun favoriete kunstwerk laten zien. Ook (oud)inwoners die zich zeer verdienstelijk maken of hebben gemaakt op sportief, sociaal, cultureel of maatschappelijk gebied zullen deelnemen aan deze heel bijzondere tentoonstelling.

Interessant voor bezoekers
Voor de bezoekers van de tentoonstelling is het interessant om te weten te komen wat deze prominente (oud)inwoners boven hun eigen bank hebben hangen. Het prikkelt hun nieuwsgierigheid doordat de tentoonstelling hen een kijkje geeft in het privéleven van de eigenaar van het kunstwerk.

De vernissage
We willen u met dit bericht alvast informeren over deze expositie Kunst boven de bank. De feestelijke opening is op zondagmiddag 15 maart a.s. om 2 uur. De expositie duurt t/m maandag 6 april (2e paasdag).

We nodigen u uit om bij de opening op 15 maart om 2 uur aanwezig te zijn. Vele “exposanten” zullen eveneens aanwezig zijn. Daardoor wordt het een bijzonder evenement in Geldrop.

Noteer dus a.u.b. alvast zondag 15 maart a.s. om 2 uur in uw agenda.

De officiële uitnodiging en het persbericht over de expositie Kunst boven de bank volgen de komende weken.