Opening expositie zomer en herfst bij IVN Geldrop

Dieren en planten in zomer en herfst staan centraal in een expositie die IVN Geldrop op zondag 8 maart om 14 uur opent in natuurinformatiecentrum De Paardestal. Een klankbeeld geeft aanvullende informatie. Voor kinderen zijn er spelletjes en speurtochten.

Ieder jaar richt IVN Geldrop in De Paardestal een tentoonstelling in met natuur en milieu als thema. De exposities trekken altijd veel belangstellenden. Onderwerpen van de afgelopen jaren waren amfibieën & reptielen en zintuigen het onderwerp van vorig jaar: winter en lente. De Werkgroep Tentoonstellingen heeft weer veel werk gestoken in het aanpassen van alle paardenboxen om tot een aantrekkelijk geheel te komen.

In het Koetshuis naast de stal kan men een klankbeeld bekijken van de Werkgroep Beeldpresentatie. De leden van deze IVN-werkgroep verzamelden afgelopen jaar zoveel mogelijk eigen foto- en filmmateriaal, bij voorkeur in de directe omgeving. Dit maakt de tentoonstelling voor jong en oud interessant.

Wat is er zoal te zien?
Bezoekers leren hoe een bloem zich tot vrucht ontwikkelt en een spore tot zwam. Ook voorbodes van de herfst, voedselvoorraden voor de winter, en nog veel meer, laat de tentoonstelling zien in woord en beeld. Interactieve elementen maken onderdeel uit van het geheel. In de laatste box staat het houten paard geduldig te wachten op kinderen die een rustig ritje willen maken.

Zondag 8 maart wordt de expositie om 14 uur geopend. Belangstellenden zijn welkom, een drankje staat klaar. Openingstijden: maart t/m november, iedere zondag van 14 tot 17 uur. Toegang gratis. Schoolklassen en andere groepen kunnen op afspraak doordeweeks terecht. Hiervoor kan men contact opnemen met Marian van de Sluis, via 040 2854681.

IVN Geldrop is ook op facebook en twitter.