Zaterdag 14 maart Haardhoutdag Leenderbos

Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 14 maart van 09.00-14.00 uur voor de derde achtereenvolgende keer een haardhoutdag in het Leenderbos. Particulieren kunnen vooraf zolang de voorraad strekt online brandhout kopen via de website van Staatsbosbeheer en het vervolgens ophalen tijdens de haardhoutdag. Het hout dat te koop wordt aangeboden in het Leenderbos is vrij gekomen tijdens boswerkzaamheden in De Kempen en bevat het FSC keurmerk van duurzaam bosbeheer.

Publiek kan dit jaar voor het eerst online hout kopen via de website van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl/haardhoutmaand. Online kan men een afhaalmoment kiezen tussen 09.00-14.00 uur, afhankelijk van het beschikbare aanbod. Per particulier kan 1 kubieke meter hout worden gekocht, dat is ongeveer een aanhanger vol. De stammen liggen in kant klare stukken langs de weg en kunnen na aanmelding op 14 maart direct worden opgeladen en afgevoerd. Hout verzagen op de locatie Leenderbos is niet mogelijk. Vanwege grote populariteit van het brandhout verwacht Staatsbosbeheer net als in voorgaande jaren al het beschikbare hout te verkopen. Afhaallocatie is de grote parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Valkenswaardseweg tussen Leende en Valkenswaard. Staatsbosbeheer organiseert op 14 maart in Boswachterij De Kempen bij Eersel tevens een haardhoutdag. Ook hiervoor kan men zich online aanmelden zolang de voorraad strekt.

Februari en maart zijn houtmaanden bij Staatsbosbeheer. Op diverse locaties in het land is haardhout te koop, zodat de houtvoorraad kan worden aangevuld met vers hout uit Nederlands bos. Dit hout kan dan de hele zomer drogen en komende winter weer voor veel warmte zorgen. Want wat is er nou fijner dan de gezelligheid en warmte van een knappend haardvuur tijdens de donkere dagen?

Staatsbosbeheer zorgt met duurzaam bosbeheer ook voor houtproductie voor toekomstige generaties. Zorgvuldigheid en vakmanschap van het bosbeheer staat hierbij voorop. Het hout uit de bossen van Staatsbosbeheer is FSC gecertificeerd.