IVN Geldrop zoekt klussers voor NL Doet

IVN Geldrop zoekt klussers en tuiniers voor diverse werkzaamheden in de zintuigentuin, waaronder het in elkaar zetten van een schuurtje voor tuingereedschap. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van de grote vrijwilligersactie NL Doet op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart.

De klusclub van IVN Geldrop wil ook dit jaar weer in goede sfeer met vrijwilligers aan de slag gaan. Op vrijdag en zaterdag wordt om 8.30 uur onder het genot van koffie gestart met een kennismaking en taakverdeling in natuurinformatiecentrum De Paardestal. Rond 15.00 uur wordt de klusdag afgerond. In de pauze wordt een lunch geserveerd. Mensen die gedurende één of twee dagen willen helpen, kunnen zich aanmelden bij Harry Peters (T: 040 254434, M: 06 4459 6144), liefst voor 1 maart.

Klussers en tuiniers gevraagd
Er zijn grote en kleine klussen in de zintuigentuin te verdelen. IVN heeft klussers nodig voor onderhoud aan het insectenhotel en aanwezige objecten, straatwerk, schonen van paden en het plaatsen van nieuwe objecten in de zintuigentuin. Daarnaast kunnen tuiniers onkruid wieden en struiken (her)planten.

In voorgaande jaren heeft IVN Geldrop dankzij subsidie van NL DOET en de inzet van vrijwilligers al heel wat opgeknapt in en om natuurinformatiecentrum De Paardestal. In twee dagen tijd werd veel werk verzet.

NL DOET vrijwilligersactie
Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land vrijwillig de handen uit de mouwen bij allerlei organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. In 2014 werden vele duizenden klussen gedaan. Ook de Koninklijke Familie ging op diverse plaatsen in het land aan de slag.

Met NL DOET laat het Oranje Fonds zien hoe belangrijk vrijwilligers voor de samenleving zijn. Het Oranje Fonds steunt organisaties die een betrokken samenleving bevorderen; organisaties waarvan vrijwilligers de basis vormen. NL DOET geeft hier een collectieve impuls aan.