Leden/tellers stembureaus gezocht!

Vraag van de gemeente

Voor de verkiezingen van de leden van de Provinciale Staten en Waterschappen op woensdag 18 maart, zijn we op zoek naar enthousiaste kandidaten die stembureaulid willen zijn. Ook zoeken we mensen die ons, na sluiting van de stembureaus, willen helpen met het tellen van de stemmen.

Eisen en vergoeding
Van een stembureaulid wordt verwacht dat hij/zij accuraat is en de taakverdeling opvolgt, zoals de voorzitter heeft uitgezet. Als stembureaulid wordt u ingezet van 07.00 uur tot 15.00 uur of van 15.00 uur tot het einde van de telling. U neemt deel aan een informatieavond, waarop u geïnformeerd wordt over de werkzaamheden op de dag van de verkiezingen.

Een teller is ook accuraat en brengt zorgvuldig de stemformulieren in kaart. U wordt ingezet van 21.00 uur tot het einde van de telling. Ook u wordt uitgenodigd voor een informatieavond.

De stembureauleden krijgen op de verkiezingsdag een middag- of avondmaaltijd. U krijgt een financiële vergoeding van € 60,- voor een dagdeel. Voor een teller is de vergoeding € 25,-.

Interesse?
Heeft u interesse of wilt u eerst meer informatie? Mail dan naar Renée van Oers of
Esma Mujcin: gemeente@geldrop-mierlo.nl. Zet in uw mail dat deze voor Renée of Esma is bedoeld.