Discussieavond over de toekomst van Geldrop-Mierlo

Vanuit de overheid worden steeds meer taken naar gemeenten overgebracht. Zo kregen gemeentes vanaf dit jaar flink wat verantwoordelijk voor jeugdzorg, WMO en Werk en Inkomen. Het gevolg is dat gemeentes steeds meer gaan samenwerken op allerlei vlakken. Zowel onderling, als met allerlei organisaties. Geldrop-Mierlo werkt bijvoorbeeld samen met Nuenen en Son en Breugel. Het kan ook extremer; Schijndel, Sint Oedenrode en Veghel besloten eerder al tot een vrijwillige fusie om alles in goede banen te leiden.

PvdA Fractievoorzitter Richard van de Burgt geeft aan: “Samenwerking tussen gemeentes zorgt voor kennisuitwisseling en effectiever werken. Het doel zou wat ons betreft moeten zijn om zo goede service aan de burgers in Geldrop-Mierlo te kunnen leveren tegen een redelijke prijs. Er is echter ook een zorgpunt. De samenwerkingen zijn namelijk vaak moeilijk democratisch te controleren. Het is dus belangrijk om de juiste afspraken te maken en een goede balans te vinden.” De provincie vindt het belangrijk dat de gemeentes in Noord-Brabant sterk zijn en dringt daarop aan onder het motto ‘Veerkrachtig Bestuur’. De raad van Geldrop-Mierlo heeft de opdracht om te komen met een strategie voor de langere termijn.

PvdA Geldrop-Mierlo organiseert daarom op 10 februari een discussieavond over de toekomst van Geldrop-Mierlo. Met een panel van experts bespreken we wat er de komende jaren verwacht wordt van gemeenten en welke manieren er zijn om een gemeente toekomst-bestendig te maken. Voor deze bijeenkomst is iedereen uitgenodigd die interesse heeft in dit onderwerp. Als je wil meepraten of luisteren, kom dan op 10 februari om 20.15 uur naar Het Patronaat te Mierlo (Van Scherpenzeelweg 14-16) De PvdA ziet graag een interactieve discussie met zoveel mogelijk mensen. Alle meningen tellen. Het gaat er uiteindelijk om dat de politiek goede, verstandige keuzes maakt voor de mensen in Geldrop-Mierlo.